- Jeg er veldig glad for at de ble dømt, sier Jarle Savio, leder for nye medier i EMI Music etter dommen mot den svenske søkeportalen Pirate Bay..

Signaleffekt
Fantastisk! Elin Aamodt, Gramart Han mener signaleffekten av dommen er det viktigste.

- Dette er først og fremst en moralsk sak. Folk som snylter på andres arbeid må slutte med det, sier Savio.

Se video:- Dette er et justismord

- Fantastisk!
- Fantastisk! Det er den umiddelbare kommentaren fra Elin Aamodt i Gramofonartistenes forening.

- Dette er kjempefint. For artisten vil det ikke ha noen praktisk betydning, men prinsipielt har det stor det betydning. Det er et direkte signal til myndighetene om at de nå må ta dette seriøse problemet på alvor.

Aldri borte
Jarle Savio i EMI tror heller ikke ikke dommen vil få noen umiddelbar praktisk betydning og få slutt på ulovlig fildeling.

- Det vil aldri bli helt borte. Det vil alltid være folk som synes gratis er fint.

Men flere artister, slik som Timbuktu, legger jo musikken sin ut på Pirate Bay?

Ja, Timbuktu var den første. Og det var lurt, det fikk han mye PR på. Men han har sitt eget plateselskap og kan gjøre hva han vil med sitt eget materiale. I de fleste tilfeller er det ikke artisten selv som bestemmer om musikken skal legges ut. Det er piratene. Det er den store forskjellen

Men hva kan bransjen gjøre?

Vi kan gjøre to ting. Vi kan enkelt ta markedsandeler fra de ulovlige nettstedene som Pirate Bay ved å gjøre lovlig nedlasting lett tilgjengelig. Bare 4 prosent mener at det er for vanskelig å laste ned lovlig musikk - da må vi vise fram for eksempel Spotify som det gode alternativet det er. Og så kan vi gjøre det vanskeligere å laste ned ulovlig og varsle og klart si fra at - Hei! Det du gjør nå er helt ukollegialt mot musikerne som har laget den musikken du har lyst på å høre på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.