Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Mark Lennihan/AP/Scanpix
Mark Lennihan/AP/Scanpix les mer

E-bok på universitetene

Amazon legger trykk på e-bøker - prøver å fange studentenes interesse.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Seks amerikanske universiteter går nå sammen med Amazon for å teste ut en ny utgave av Kindle på studentene. Den nye utgaven skal blant annet ha fått mye større skjerm enn den forrige for å være bedre egnet til avislesing.

Først ut til å prøve er studentene ved Case Western Reserve University i Cleveland. De vil også få erfare en e-bok med en bedre nettleser enn tidligere utgaver. Kindles nåværende modell som ble lansert i februar, har en såkalt eksperimentell nettleser med begrenset funksjonalitet.

Til høsten vil noen studenter få pensum i kjemi, informatikk og forberedende i e-boken, sier skolens informasjonssjef Lev Gornick til WSJ.com. Universitetet planlegger så å sammenligne erf#229ene til e-studenetene med de som har brukt tradisjonelle bøker.

De andre universitetene i prosjektet er Pace, Princeton, Reed, Darden School ved University of Virginia og Arizona State.

Amazon har gjort avtale med flere utgivere av faglitteratur om å gjøre innholdet deres tilgjengelig i Kindle.

Ville du lest pensum på en e-bok? Diskuter under

Les flere studentsaker på DN Student