Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Pressefoto
Pressefoto les mer

Samsung måtte fjerne nettbrett

Apple fortsetter å stikke kjepper i hjulene for Samsung. I helgen måtte Samsung fjerne sine nyeste nettbrett fra IFA-messen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En domstol i Düsseldorf i Tyskland ga i en kjennelse forrige måned Apple medhold i at nettbrettet Samsung Galaxy Tab 10.1 var for likt Apples iPad, og stoppet først salget i hele EU-området. Senere ble det klart at domstolen ikke hadde myndighet til å stoppe salget utenfor Tyskland, mens salgsforbudet i Tyskland ble opprettholdt.

Les også: Nytt salgsforbud mot Samsung

Måtte fjerne brett
På den store elektronikkmessen IFA i Berlin forrige uke stilte Samsung ut sitt nye Galaxy Tab 7.7-nettbrett, sammen med en plakat som tydelig gjorde det klart at nettbrettet ikke ville bli solgt i Tyskland. Men allerede dagen etter at messen åpnet ble Samsung tvunget til å fjerne både nettbrettet og alle referanser til det fra sin stand, ifølge Cnet.com.

- Samsung respekterer domstolens beslutning den 2. september, og kommer derfor ikke lenger til å vise Galaxy Tab 7.7 på IFA. Det legger derfor begrensninger i hva konsumentene kan velge mellom i Tyskland, heter det i en offisiell uttalelse fra Samsung.

Samsungs nordiske pr-sjef Erik Johannesson skriver i uttalelsen at produktene vil selges som før i Norden. Samtidig vil Samsung gjøre det de kan, inkludert å ta rettslige skritt, for å forsvare sine immaterielle rettigheter slik at produktene igjen kan bli tilgjengelig i Tyskland.

Til Norge neste år
Det nye Galaxy Tab 7.7-nettbrettet ble lansert forrige uke, og presentert som Samsungs nye flaggskip innenfor nettbrett.

Ifølge en pressemelding fra Samsung skal dette være det første nettbrettet som benytter skjermteknologien Super-AMOLED Plus, som regnes for å være en av de beste skjermene på markedet. Samme skjermteknologi brukes også i Samsungs Galaxy S II-mobiltelefon.

Galaxy Tab 7.7 ventes til Norge tidlig neste år, til en pris på 5.300 kroner. Hvis ikke Apple klarer å stoppe det.

Les også: Kald patentkrig i mobilbransjen