Rett etter lanseringen av Iphone 5 i San Francisco onsdag kveld tok vi en telefon til Gartner Groups sjefanalytiker for smarttelefoner. Carolina Milanesi er verdens ledende analytiker innen smarttelefoner og økosystemene rundt dem.

Milanesi var tilstede under presentasjonen og fikk se, ta og føle på telefonen etter presentasjonen. Hun mener Apple fortsatt er konge på haugen.

 

- Apple er fortsatt den alle må slå for å hevde seg. De viser at de har det rette perspektivet og fokuserer mer på brukeropplevelsen og nytte enn design og spesifikasjoner i seg selv. De viser at man kan tilby noe verdifullt selv uten markedets største skjerm og kontaktløs betaling, sier Milanesi til DN.no.

Hun mener Apple også gjør rett i å holde liv i et bredt produktspekter.

- Apple har et rikt økosystem av apps, spill og tilbehør. Ved å inkludere rimelige og relativt funksjonsfattige produkter som Ipod i dette økosystemet appellerer de til langt flere brukergrupper, for eksempel barn. Og da øker marginene også, sier Milanesi.

Ligger godt
Men selv om analytikeren er opptatt av brukeropplevelser har hun også mye godt å si om den nye designen.

- Den er utrolig lett, uten at den føles billig, slik konkurrentene gjerne gjør. Den føles veldig mye mer solid enn for eksempel Samsung Galaxy S III. Merkelig nok ligger den også mye bedre i mine små hender enn Iphone 4 gjorde, sier Milanesi.

- Tror du det var riktig av Apple å ta i bruk metalldeksel og to fargetoner, noe som gjør dem mer lik konkurrentenes design?

- Jeg tror ikke akkurat det spiller så stor rolle. Men det er helt klart at et metalldeksel vil se mye penere ut over tid enn et glassdeksel, så det er i hvert fall et fornuftig valg, sier Milanesi.

Følg journalisten på Twitter her:

Les også:
Her er Iphone 5
Vanvittig skryt - utrolig mye å skryte av
Iphone 5 bildeserie
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.