Chess-gründer Idar Vollvik er godt i gang med sitt nye selskap Ludo Mobil. Men frem til nå har han formelt sett ikke eid selskapet.

Det kunne han nemlig ikke risikere på grunn av den skyhøye gjelden til meglerselskapet First Securites. Gjelden fikk han etter heftig handling på børsen og tap av alt han tjente på å selge Chess. Men nå har Vollvik skaffet seg arbeidsro, og kan endelig bli eier av selskapet han driver.

Sent i går signerte han en gjeldsavtale med First Securities, som gir ham friheten tilbake.

- Avtalen innebærer at vi har en fireårsavtale, der vi har blitt enige om et sluttbeløp, sier Vollvik til Dagensit.no.

- Jeg er en veldig glad gutt i dag, legger han til.

Må lykkes
Etter det Dagenist.no erfarer skal det være snakk om 50-60 millioner kroner.

- Du blir nødt til å lykkes med Ludo innen fire år da?

- Ja, jeg er mektig avhengig av suksess og er sulten på det, sier Vollvik til Dagenist.no.

Han mener First har vært "veldig skikkelige" i prosessen, og at de nok har vært greie i forhold til renter. Han vil imidlertid ikke ut med hvordan sluttregningen er beregnet.

Uansett har Vollvik trolig vært en svært god kunde for meglerhuset.

- Jeg har vært deres største kunde i historien og de har tjent mange ganger dette beløpet på meg, sier Vollvik.

Vollvik blir eier av 80 prosent
Vollvik forteller at gjelden på det meste var oppe i 160-170 millioner, men at en god del er betalt tilbake gjennom aksjesalg. Historisk har ingen ennå tapt penger på ham, hevder Vollvik.

- Det har vært superubehagelig hele greia og desto bedre å ha det i orden, sier Vollvik, som nå kan konsentrere seg om å drive selskapet som han nå kan eie.

Eieren av 80 prosent av Ludo har nemlig så langt vært hans forlover Dag Erik Helland

- Det var utrolig snilt av min kjære forlover, som har vært en viktig brikke, sier Vollvik, som nå blir eier av 80 prosent av selskapet. Disse eierandelene har han klart å holde utenfor i forhandlingene med First.

-Var ikke Ludo-eierskapet på bordet i forhandlingene?

- Det var det kanskje, men jeg vil ikke vanne meg ut for tidlig.

Les også: Vollviks Ludo-finte

- Er verdt 200 millioner
Å få orden på dette nå var trolig viktig, for allerede den første uken av januar planlegger Vollvik og Ludo å hente inn mer penger. I slike prosesser er det viktig å ha orden på eierskapet.

Vollvik oppgir at selskapet så langt har brukt 7-8 millioner på oppbyggingen, og skal nå hente ytterligere ti millioner for å ta seg av veksten. Verdivurderingen er frisk i forhold til at dette er et ungt selskap i et tøft marked for videresalg av mobiltelefoni.

- Jeg tipper vi skal verdsette det til 200 millioner, sier Vollvik. – Det er ingen som reagerer på den prisen, legger han til.

- Det er mye på kort tid?

- Ja, men når vi vokser med 4-500 kunder hver dag. Vi fikk 6000 kroner per kunde med Chess og får vi 4.000 i dag er det 2 millioner om dagen, sier Vollvik, før han legger til.

- Men jeg har ikke tenkt å selge.

Skal ut med "Svennis"
Vollvik tror én investorgruppering vil ta nesten hele emisjonen i januar. I neste omgang leker han med tanken på å skape en folkeaksje.

- Vi har lekt med tanken på å gjøre Ludo til et folkeselskap og har diskutert muligheten for at mange kan investere 10.000 kroner hver. Men det krever mye arbeid, og vi har ikke forberedt det nå, sier han.

Vollviks Ludo Mobil har nå passert 30.000 kunder i Norge. Neste steg er en satsing i Storbritannia og Sverige. For å skaffe oppmerksomhet har han blant annet alliert seg med fotballaget Notts County, som spiller i fjerde høyeste divisjon i England, og som ledes av Sven Göran-Eriksson. Laget skal spille med Ludo på brystet i to sesonger og avtalen koster mellom to og 2,5 millioner kroner, skriver vg.no.

- Det passer utrolig godt med Svennis som har slik appell i Norge, Sverige og England, sier Vollvik, som selv holder med Brann, på tross av at han er trønder.

Les også: Vollvik selger råskinn-bil

Wahwah-trøbbel for Vollvik

Vollvik reddet i tolvte time

- Et lite mareritt

- Jeg har følt meg maktesløs
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.