Microsoft og Nokia samarbeider om mobilteknologi. Microsoft Office-applikasjoner skal tilpasses Nokias håndsett, melder de to selskapene på en felles pressekonferanse onsdag.

Les pressemeldingen her .

Slåss på hver sin kant
Microsoft har hatt stor suksess med sin Office-pakke, men møter nå stadig sterkere konkurranse fra gratis programvare på nettet og særlig fra Google. Samtidig kjemper Nokia, som er verdens største produsent av mobiltelefoner, i markedet for smart-telefoner. De møter knallhard konkurranse fra Apples iPhone og telefoner som bruker programvaren Android fra Google.

- Dette ser ut som et tilfelle av at fienden til min fiende er min venn, sa den uavhengige teknoligianalytikeren Rob Enderle til NY Times onsdag morgen, i en kommentar til ryktene om alliansen.

Først på Eseries
Microsoft og Nokia setter nå igang med å utvikle og markedstilpasse produktivitetsøkende applikasjoner for Nokias Symbian-håndsett. Applikasjonene har navnet Microsoft Office Mobile.

Også annen Microsoft-programvare innen kommunikasjon- og samarbeidsløsninger skal tilpasses Nokia- håndsettene.

Applikasjonene blir først tilgjengelige på Nokia's Eseries-telefoner, men skal også bli tilgjengelig for andre Nokia-håndsett.

- Betydningen av alliansen mellom Microsoft og Nokia, og den potensielle verdien for bedrifter og individer, er betydelig, sier Stephen Drake, visepresident for Mobility & Telecom i analyseselskapet IDC.

- Når Microsofts produktivitetsløsninger serveres til Nokias store kundebase blir de to selskapene i bedre stand til å betjene behovene til det økende markedet av mobile arbeidere, sier Drake.

IDC anslår at dette markedet vil nå 1 milliard på verdensbasis i 2011."

Artikkelen ble først publisert 11.39 onsdag, men oppdatert 18.10 da samarbeidet ble bekreftet. Red.anm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.