For seks år siden var Frank Schilling en mislykket eiendomsspekulant i Canada. Så begynte han å kjøpe opp internettadresser, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg må fortsatt klype meg selv i armen. Jeg fløy hit i privatjeten min, en Boeing 737. Jeg lå i dobbeltsengen bak i flyet og tenkte at dette fortjener jeg ikke . Flyet er faen meg større enn huset jeg vokste opp i. Jeg er egentlig et null. Jeg har ingen utdannelse, ingen stamtavle, ingen pengebakgrunn, ingen god familie. Folk blir ganske sure når de hører hvordan jeg er blitt rik, sier Schilling til DN.

Over en halv milliard
I dag tjener han mer enn 110 millioner kroner årlig på enkle websider fylt med pay-per-click-annonser. Hver gang noen klikker på en annonse, tjener Schilling et par kroner.

Da it-boblen sprakk stilte Schilling seg på venteliste for domenenavn og snappet dem opp så snart eierne unnlot å betale. I dag eier Schilling totalt 370.000 domenenavn, som drar inn alt fra et par titall dollar til flere tusen dollar, daglig. Verdien av domenenavnene anslås å være minst hundre millioner dollar, mer enn 550 millioner kroner.

- Du ville fått sjokk
- Jeg begynte i 2002 og i de to påfølgende årene gikk det rett vil værs. Etter omtrent tyve måneder hadde jeg en årslønn på ti milioner dollar, sier Schilling til avisen.

Han investerte alt i nye dot. com-adresser; Zumowrestlers, SpaVacations, Fettucine, DiscountComputer og Drugproblems.com.

- PersonalLoans.com er en gigant. Den skaffer meg mellom to og tre millioner dollar i året. Du ville fått sjokk hvis du visste hvor mange som skriver personalloans inn på skjermen sin hver dag. Alt som finnes på sidene er pay-per-click-annonser. Google og Yahoo finner annonsører til deg, folk klikker på dem og du tjener penger, sier Schilling til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.