I dag, onsdag, rykket interesseorganisasjonen for informasjons- og teknologibedrifter i Norge ut med flengende kritikk av regjeringens planlagte redningspakke til norsk næringsliv.

Generalsekretæren i IKT Norge, Morten Hoff, uttrykte kraftig bekymring for at regjeringen skal svi av milliarder på å redde "gårsdagens industri" i Norge, i stedet for å satse penger på fremtidens informasjons- og teknologibedrifter.

Les saken: - Som å fyre i peisen med tusenlapper

Frem med blådressen
Om klagen resulterer i mer penger også til IKT-bransjen, gjenstår å se. Men klagesangen nådde i alle fall gjennom de tykke murveggene i regjeringsbygget. IKT-toppene bør bruke kvelden til å stryke finskjorten.

- Jeg inviterer Morten Hoff og IKT Norge til departementet i morgen prompte, sier statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, Rikke Lind til DN.no onsdag ettermiddag.

- Har du et klokkeslett?

- Gjerne klokken åtte! Skjønt, det er best om jeg ringer og inviterer ham, sier Lind.

På vegne av departementet beklager Lind dersom IKT-bransjen har følt seg oversett. Men det er en riktig tid for alt. IKT Norge er en interesseorganisasjon. Det er ikke unaturlig at arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene LO og NHO ble hørt først, mener hun.

- Nå ønsker vi å invitere andre interesseorganisasjoner til departementet for å høre deres forslag til krisepakken så fort som mulig. Alle gode forslag fra folk som er opptatt av verdiskapning og sysselsetting er hjertelig velkommen når som helst. Men det er viktig å ikke lage dette til en konflikt mellom tradisjonell industri og annen næring, synes vi.

Men det er nettopp hva IKT Norge påpeker.

 Avviser hjelm-kritikken
Kritikken fra Morten Hoff og IKT går blant annet ut på at statsministeren og næringsministeren i det siste har fartet rundt fra den ene truede industribedriften til den andre iført gule vernehjelmer og refleksvester.

Det er et faretruende tegn på hvem som vil bli prioritert når redningspakker skal deles ut over nyttår, mener IKT Norge.

Slik må det ikke oppfattes, mener statssekretæren i Nærings - og handelsdepartementet.

- Vi må ha to tanker i hodet samtidig. Vi jobber beinhardt hver eneste dag, både for å redde det som er riktig og mulig å redde, og å stimulere til noe nytt. At folk skal ha en jobb å gå til er det absolutt viktigste for denne regjeringen, sier Lind.

Hun mener det ikke er saklig grunn til å kritisere ministrene for å ikle seg gule hjelmer for å oppsøke tradisjonelle industriarbeidsplasser i disse tider.

- Det ville være veldig rart om de ikke skulle gjøre det. Det var bygge- og eksportnæringen som ble rammet først av finanskrisen, og som nå har de største utfordringene. Det ville vært direkte uansvarlig om regjeringen ikke raskt og effektivt kom på banen. Det har allerede reddet mange hundre, for ikke å si tusener av arbeidsplasser, mener statssekretæren.

En annen ting er at ministrene i gul hjelm og refleksvest synes å ha større tiltrekningskraft på journalister, enn dress og slips på IKT-bedriftene.

- I går var statsministeren på besøk i en høyteknologisk bedrift som produserer utstyr til hjerteoperasjoner. Men det var knapt noen journalister der. Var du? spør Rikke Lind retorisk.

Se også IKT Norges oppskrift på hva som bør gjøres: - Slik redder vi Norges fremtid

Diskuter saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.