Opera-gründer Jon Stephenson von Tetzchner hadde allerede trukket seg ut av selskapet på grunn av uenigheter med den nye ledelsen. Etter at selskapet nylig ga opp sin egen nettlesermotor og sa opp en stor gruppe ansatte tar han nå bladet fra munnen.

- Ikke bare er jeg uenig i de strategiske veivalgene ledelsen nå tar. Men jeg blir trist av hvordan selskapet behandler de ansatte. Det skal være gode grunner til å la folk gå. Jeg mener en atmosfære hvor så mange må gå, eller slutter mer eller mindre frivillig, er uheldig både for innovasjonen og de ansatte, sier von Tetzchner til Computerworld.no.

Von Tetzchner var med på å starte nettleserselskapet Opera Software i 1992, og ledet selskapet frem til 2010. Nylig solgte han rundt halvparten av aksjene sine i selskapet.

På nåde
Gründeren mener det var feil av Opera å gå over fra sin egen nettlesermotor, Presto, til Webkit, som domineres av Apple og Google. Han mener selskapet dermed mister sin uavhengighet og muligheten til å ta egne teknoligiske valg. Heretter vil de være mer avhengige av Google og Apples godvilje, mener han.

- Retningen vil styres av Apple og Google, og det blir vanskelig for Opera å differensiere seg, sier han til Computerworld.no.

Nødvendig skifte
Opera-ledelsen med Lars Boilesen i spissen har argumentert med at selskapet brukte for mye ressurser på integrasjon og utvikling av Presto.

- Vi kan lengte tilbake til den gangen vi bare konkurrerte med Microsoft. Presto er i dag konkurransedyktig, men vi ønsker å bruke ressursene våre på innovasjon i stedet for på vedlikehold. Vi måtte komme offensiven igjen og bruke ressursene på nye funksjoner, sier Boilesen til Computerworld.

Han mener selskapet fremdeles kan gjøre mye med nettlesteren, selv om den er basert på Webkit.

- Noen jobber har forsvunnet på grunn av teknologiskiftet. Vi har en liten nedgang nå, men blir flere igjen i løpet av året. Vi kan ikke leve i fortiden. De grepene som nå er gjort har vært nødvendige, sier han.

Les også: Opera-gründeren på teknologi-jakt i Boston (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.