Fast Search and Transfer har i all stillhet endret regnskapet sitt for 2006 fra overskudd på 15 millioner til et underskudd på over 200 millioner etter skatt, skriver Dagens Næringsliv.

- Finansmarkedet har vært ført bak lyset på en måte jeg ikke kan huske maken til. Det er nesten rart at dette ikke får noen konsekvenser for noen i selskapet, sier analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans til DN.

Etter å ha fått refs av Kredittilsynet for regnskapsføringen ifjor høst, har søkeselskapet Fast Search and Transfer, som nylig ble kjøpt opp av Microsoft, krøpet til korset og gjennomgått regnskapene sine for de siste årene. Resultatene av denne gjennomgangen ble offentliggjort i en liten børsmelding sendt ut fredag morgen. Om meldingen var knapp, var innholdet omfattende i kroner og øre.

De nye tallene viser videre at vekstselskapet Fast bare har hatt en vekst i driftsinntektene på syv prosent.

"Forstår ikke at det går an"
Nysæther mener det imidlertid er mest dramatisk å se tallene for 2006 og 2007 i sammenheng.

- Jeg forstår ikke at dette går an. Selskapet har kommunisert høye vekstrater overfor markedet i lang tid, og mange aksjonærer har kjøpt aksjer på dette grunnlaget, og mange har tapt på dette. Nå viser det seg at denne veksten overhodet ikke har vært slik selskapet har kommunisert.

"Ingen dramatikk i tallene"
Investorkontakt Geir Harald Aase i Fast er overrasket over utfallet til analytiker Arild Nysæther.

- Jeg tror dette må bero på en misforståelse. Da vi i august kommuniserte en nullvekst i selskapet fra 2006 til 2007 var det basert på sammenlignbare tall, ikke basert på endrede regnskapsprinsipper, sier Aase.

Han mener det ikke ligger noen dramatikk i tallene som ble sendt ut gjennom en børsmelding på fredag, og at dette ikke har hatt noen kontanteffekt, men en balanseeffekt for selskapet. Men siden kundefordringene er skrevet ned så har dette også påvirket resultatet.

Microsoft la inn bud på Fast på 19 kroner aksjen i januar i år, og selskapet vil bli tatt av børs i løpet av kort tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.