Telenor og Google lanserer i dag et nytt prosjekt for selskapenes felles smarttelefonkunder. Ett av prosjektets to retninger er at man skal kunne kjøpe apper til Android-telefoner og bli fakturert på mobilregningen. Frem til nå har både Google og Apple kun godtatt kredittkort som betalingsmiddel for apper.

Mobiloperatøren har lagt inn et sikkerhetsnett for å unngå at abonnentene skal få sjokkregninger med den nye løsningen.

Beløpsgrense
- Dersom brukeren av mobilabonnementet er registrert som under 18 år i vår database vil alle kjøp stoppes. Dette skyldes også at vi ikke ønsker at barn skal bli eksponert for apper med uegnet innhold. I tillegg har alle abonnement en beløpsgrense per måned på 1000 kroner for kjøp i Google Play. Denne grensen kan endres med en telefon til kundeservice, sier Brage Bjøntegaard, ansvarlig for Google Play i Telenor Norge.

Dersom foreldre ønsker å kjøpe apper til barna, kan de logge på med sin egen konto på barnas telefon. Telenor vil vurdere videre bruk av beløpsgrenser etter å ha skaffet seg litt erf#229 med løsningen.

«Konseptbutikk»
Den andre delen av prosjektet går ut på at Telenor får en egen «butikk-i-butikken» i Google Play, som er nettbutikken for kjøp av apper til Android-telefoner. Med en snarvei fra forsiden til butikken skal alle kunder enkelt finne frem til Telenors egne apper for kostnadskontroll, sikkerhetskopi og dekning.

- Vi er på konstant søken etter nye tjenester som kan skape økt verdi for kundene, noe avtalen med Google er et eksempel på, sier Rolv-Erik Spilling, leder av Telenor Digital Services i en pressemelding.

Les også:
- Uforståelig at nettsiden har sluppet ut på nett
Lett spissformulert minister: - Den digitale slagmarken er en realitet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.