Det er avisen Wall Street Journal som skriver at det finske selskapet vil erstatte Olli-Pekka Kallasvuo som toppsjef.

- De er seriøse på at de vil ha en forandring, sier en kilde som skal kjenne til saken, til avisen. Ifølge kilden skal Nokia-styret komme med en avgjørelse innen utgangen av måneden.

Smartmobiler
Selv om Nokia fortsatt er verdens største mobilprodusent, sliter selskapet med å finne seg til rette i markedet for smartmobiler. Der er det Apple og Google som dominerer, og jakten på dem har kostet dyrt for Nokia.

Smartmobiler har mye større fortjeneste, og «alle» mener at de bare vil selge mer og mer. Mens Nokia sliter med å komme med noen vinnerkonsepter, har aksjen fått kraftig juling. Bare siden 19. april har kursen falt over 40 prosent på New York-børsen

Takket nei
En toppsjef for et stort amerikansk teknologiselskap skal ha takket nei til en forespørsel fra Nokias styreleder Jorma Ollila, fordi amerikaneren ikke ville flytte til Finland.

Ifølge avisens kilde skal også minst en annen USA-basert toppsjef ha blitt fløyet inn til Finalnd for å intervjues til Nokia-jobben.

Kallasvuo tok over som sjef for Nokia i 2006. Ett år etter lanserte Apple sin første iPhone, og endret mobilbransjen kraftig. Siden har Nokia slitt med å henge med på utviklingen.

I april skuffet Nokia med kvartalstallene, og flere personer i ledelsen ble byttet ut, blant annet personell som jobbet med smartmobiler. I forrige måned kom selskapet med et resultatvarsel som fortalte om lavere profitt, og konkurransen i high end-markedet ble brukt som forkl#229.

Selger mindre, tjener mer
Nokia har 40 prosent av det globale mobilmarkedet, men fordi de selger billige telefoner, tjener de ikke så mye på dem.

Ifjor gikk Apple forbi Nokia som det mest lønnsomme mobilselskapet. Apple fikk et overskudd på 1,6 milliarder dollar ved å selge 7,4 millioner mobiler, mens Nokia tjente 1,1 milliarder ved å selge 108,5 millioner enheter.

Nokia legger frem kvartalstall torsdag, Apple kommer med sine i dag, tirsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.