I fjor ble det solgt nesten 1,5 milliarder smarttelefoner i verden ifølge analyseselskapet Gartner. Apple alene solgte 50,8 millioner smarttelefoner i årets første kvartal, noe som imidlertid skuffet markedet.

Men den skuffelsen blir for ingenting å regne hvis Microsoft-topp Alex Kipman får rett i sine påstander.

Han hevder smarttelefonens æra allerede er over.

– Smarttelefonen er allerede død. Folk har bare ikke innsett det ennå, sier Kipman i et intervju med Bloomberg.

Kipman er mannen bak Microsofts «mixed reality-briller» som gjør det mulig å legge et digitalt filter på den virkelige verden. Og det er nettopp mixed reality han mener er fremtiden og som vil erstatte smarttelefonen.

Dele og samarbeide

Microsofts Hololens er en stand-alone-enhet som ikke krever oppkobling til en pc eller telefon for å fungere. «Mixed reality-brillene» projiserer bilder foran øynene dine slik at det ser ut som de finnes i rommet du befinner deg i.

Forsøk med dette skjer allerede i Forskningsparken i Oslo, der blant annet en kirurg ved hjelp av hologramteknologi opplever at han, bokstavelig talt, holder et hjerte i hånden. 

– Dette er jo briljant!, sa barnekardiolog Henrik Brun ved Rikshospitalet da DN var med på testing av slike briller nylig.

Det er også mulig at flere kan dele hologram og dermed vise andre det man ønsker og samarbeide om prosjekter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er augmented reality
Gule Sider var tidlig ute med å ta i bruk AR - augmented reality. Her ser vi nærmere på teknologien og mobilappen som er en drøm for handleglade.
03:22
Publisert: