Deutsche Bank mener en Telenor-exit er en reell mulighet og tror på at selskapet ikke vil betale for nasjonalt spektrum med mindre myndighetene gjør om prisingen.

Det skriver Deutsche Bank i en oppdatering mandag.

De understreker imidlertid at Telenor også har som alternativ å nedskalere sin spektrumsatsing, og minner om at de bare har markedsandel på over seks prosent i ni av 22 sirkler i India.

Meglerhuset fastslår at meldingen fra selskapet mandag, samt uttalelser fra Asia-sjef Sigve Brekke i indiske medier mandag, er som ventet, og at det viser at Telenor vil forsøke å presse frem ny prising.

- Et positivt nøkkelpunkt
”En utgang (exit) vil være et positivt nøkkelpunkt da vi ikke beregner noen verdi på India-satsingen innen vår summen av delene-verdsetting, og det tynger den fri kontantstrømmen med 12 prosent i år”, skriver Deutsche.

Brekke sier til den indiske avisen Business Standard mandag at de nye prisene på spektrum vil tvinge Telenor til å gå ut av India.

- Det vil være nesten umulig for oss å delta i de kommende auksjonene, sier han.

Han fastslår også at Trais forslag strider med indisk Høyesteretts kjennelse om at nye lisenser skal tildeles i auksjoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.