Oppdatering 3. mai. I originalteksten stod det at man måtte reise med hastigheter over lysets for å reise frem i tid. Det riktige er opp mot lysets hastighet.

I en ny dokumentarserie som kommer på Discovery Channel sier den respekterte vitenskapsmannen Stephen Hawking at tidsreiser vil å bli mulig, skriver CNet News.

Han har også sagt at han har visst dette lenge, men har ikke turt å gå ut med det av frykt for å bli stemplet som kjetter i vitenskapsmiljøer.

Riktignok sier Hawking at det kun er mulig å reise fremover i tid, hvilket også betyr at det kan bli vanskelig å komme tilbake igjen når man har tatt turen.

Romskip
Metoden Hawking tror vil bli brukt til tidsreiser er superraske romskip. Når, ikke hvis, vi klarer å lage romskip som går opp mot lysets hastighet vil hastigheten gjøre at tiden går veldig mye senere ombord enn utenfor.

Dermed vil et mannskap som har vært i rommet et par år komme tilbake til Jorden millioner av år etter at de dro, mener Hawking.

Ikke hils på romvesen
Stephen Hawking kommer med enda et godt tips i den samme dokumentarserien. Han tror at dersom det noen gang kommer romvesener på besøk til jorden bør vi unngå å ha for mye kontakt med dem.

Hawking tror nemlig det er gode sjanser for at vi vil oppleve det samme som indianerne i Nord-Amerika opplevde etter at de hilste på Colombus.

Spørsmålet blir da: Hvor skal vi gjemme oss?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.