Et amerikansk investorselskap børster støv av en tidligere plan om å kjøpe videokonferanseselskapet Tandberg, skriver The Wall Street Journal.

Den amerikanske næringslivsavisa oppgir ikke kildene til opplysningene, men hevder at Silver Lake Partners også tidligere har vurdert oppkjøp av Tandberg. Avtalen ble imidlertid lagt på is da finanskrisen var på sitt verste.

Torsdag ettermiddag skrev FT Alphaville-bloggen at Silver Lake og CPP Investment Board den seneste uken har kommet med en interesse for et bud på 135 kroner per aksje for Tandberg, og viste til "normalt troverdige kilder", skriver TDN Finans.

Aksjekursen til Tandberg gikk opp fra under 112 kroner til 118 kroner på ryktene.

Oppkjøpsrykter ble avvist for ni dager siden.

Samtaler
Tandberg opplyste i oktober i fjor at selskapet hadde hatt samtaler med et investorselskap om et mulig bud på alle aksjene i det norske selskapet.

På grunn av den ustabile situasjonen i aksjemarkedene på den tiden skal det ikke ha vært mulig for partene å bli enige om pris og finansiering.

Tandberg ønsket i fjor høst ikke å avsløre hvem som hadde vurdert å kjøpe det norske selskapet, men ifølge Dagens Næringsliv så dreide det seg om private equity-selskapet Silver Lake Partners.

Tandberg har ikke endret informasjonspolicy for situasjonen der selskapet får eventuelle budhenvendelser. Det sa konsernsjef Fredrik Halvorsen på telefonkonferansen i forbindelse med selskapets andrekvartalsrapport torsdag kveld, skriver TDN Finans.

DnB Nor Markets oppgraderte i dag sin anbefaling på Tandberg til kjøp. Samtidig høynes kursmålet fra 120 til 140 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.