Denne uken lanserte Nintendo en håndholdt spillkonsoll med 3D-skjerm. Skjermen på konsollen Nintendo 3DS er såkalt autostereoskopisk som betyr at den kan skape et tredimensjonalt bilde uten av brukeren må ha noen form for briller for å se effekten.

De som har sett på Nintendo 3DS sier at effekten er imponerende. Men den har sine begrensninger. Blant annet må man sitte rett foran skjermen for å se effekten. Dette gjør at samme teknologi ikke fungerer på tv-er. En annen begrensning er at skjermbildet deles i to så oppløsningen halveres.

- Det er begrensede bruksområder for teknologien. Spill er det som gir mest mening, sier sjefanalytiker Paul Semenza i DisplaySearch til Wall Street Journal.

Han tror markedet er klart for flere anvendelser av 3D-skjermer. Markedet for 3D-skjermer under ti tommer spås av DisplaySearch å vokse med 50 ganger de neste fem årene og strekke seg til smarttelefoner, surfetavler og andre håndholdte enheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.