Apple innrømmet selv at deres karttjeneste ikke var fullt så god, og de oppfordret folk til å bruke konkurrentenes tjenester. Politiet i Australia mener nå at bytte av karttjenester kan redde livet til motorister.

Politiet i Victoria, Australia, advarte mandag Iphone-brukere om å ikke ta i bruk Apples karttjenester. Advarselen kom etter at de måtte redde flere personer som hadde kjørt seg bort og strandet ute i villmarken. Ifølge Cnet hadde noen til og med vært uten mat og vann i ett døgn.

Politiet sa at de hadde reddet seks motorister, som egentlig var på vei til en innlandsbyen Mildura, men havnet til en nasjonalpark - nesten syv mil fra deres planlagte destinasjon.

- Politiet har testet karttjenesten, og resultatet viser Apple viser at Mildura ligger midt i Murray Sunset nasjonalpark. 70 kilometer fra Mildura. Politiet er ekstremt beskymret da det ikke er noen vannkilder i parken, og temperaturen kan stige opp til 46 grader. Det gjør at dette kan bli livstruende, uttalte politiet i en pressemelding.

- Alle som reiser til Mildura eller andre områder i Victoria bør ta i bruk andre karttjenester til dette er forbedret, konkluderte politiet.

Apple fyrte opp forbrukerne da de dumpet Google Kart fra iOS6, og tvang forbrukerne til å bruke deres kartversjon. Mange forbrukere har vært enige om at denne karttjenesten ikke var god nok, og viste unøyaktige stedsplasseringer.



Les mer her:

Her er Apple virkelig på jordet

Slik lages en god karttjeneste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.