I dag morges kom meldingen om at EDBs sjef gjennom de siste syv årene slutter.

Les også: EDB mister toppsjefen

Endre Rangnes er en profil i it-bransjen med tilsammen 25 år på baken i IBM og EDB. En del aksjonærer satte tydeligvis ikke pris på nyheten om hans avgang.

Mens børsen generelt gikk opp rundt 1,5 prosent var nemlig EDB-aksjen på det meste ned over 7 prosent.

- Det viser kanskje at du er satt pris på?

- Det er synd at aksjekursen faller, men så får vi håpe at det tar seg opp igjen, seir Rangnes til Dagensit.no.

- Overreaksjon
Aksjen har siden kommet seg litt, og fallet er redusert til fire prosent.

- Det er en overreaksjon også med fire prosent fall, mener analytiker Fredrik Thoresen i DnB NOR.

Han mener lederbytter ofte skaper usikkerhet, særlig hvis man ikke er helt oppdatert på selskapet. Han påpeker også at EDB- aksjen ikke er verdens mest likvide, så den kan relativt lett påvirkes av salget av en større aksjepost.

Thoresen tror ikke lederbyttet er negativt.

- Rangens har vært der i sju år og selskapet går nå inn i en ny periode der det handler om å ta ut synergier av de oppkjøpene som er gjort de siste årene. Det krever kanskje annen kompetanse og det er ikke ensidig negativt at det blir sett på med friske øyne, sier han.

Han påpeker også at EDB det siste året har signert svært mange nye kontrakter i 2009, som først får effekt i 2010. Det hjelper på fremtidsutsiktene.

Klar for nye oppkjøp?
Rangnes mener tidspunktet er godt for å overlate roret til andre.

- Vi er godt posisjonert for fremtiden og har fått 8 milliarder kroner i nye kontrakter i 2009. Det er en veldig sikker ordrereserve, sier han.

For et år siden så det ikke like godt ut. Da hadde selskapet lånt vel mye før finanskrisen.

- Det har straffet aksjekursen, men vi har ryddet på balansen og kommet ut av den vanskelige lånesituasjonen, sier Rangnes.

Nå mener han selskapet både slår markedet på vekst og er klare for en ny runde med konsolideringer i IT-bransjen.

- Det er ingen tvil om at den kommer, og da vil EDB ha en sentral posisjon, sier Rangens.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.