Sammen med tre vietnamesere og en amerikaner har den 33 år gamle nordmannen Aleksander Leonard Larsen bygget opp spillplattformen Axie Infinity. Plattformen er bygget på blokkjedeteknologi hvor en kan kjøpe og selge kryptokjæledyr (axies) og virtuelt land.

Til tross for bare 3100 brukere på plattformen, er engasjementet skyhøy og kjøpeviljen stor. Den dyreste axien ble solgt for 160.000 kroner.

Denne karakteren ble solgt for over 120.000 kroner
Aleksander Larsen i Axie Infinity.
02:09
Publisert:

Nå skal selskapet vokse. Larsen & Co henter inn rundt 1,5 millioner dollar, rundt 13 millioner friske kroner, for å få ekstra fart på kjæledyr-eventyret.

Trolig verdt 100 mill.

En rekke investorer har gått inn med penger i selskapet. Den Hongkong-baserte og børsnoterte spillutvikleren Animoca Brands står for nesten en tredjedel av den innskutte kapitalen.

I forbindelse med kapitalinnhentingen har selskapet utstedt nye aksjer og delvis byttet aksjer som tilsvarer mellom 10–20 prosent av total ny aksjekapital. Partene ønsker ikke å gå ut med prisen, men etter det DN kjenner til priser transaksjonen selskapet til rundt 100 millioner kroner.

– Verdsettelsen av selskapet betyr ikke så mye, men pengene fra investorene gjør det, sier Aleksander Leonard Larsen.

Dette er Venom. Den ble solgt for 160.000 kroner. Den har et spesielt bitt og en spesiell rygg som øker verdien.
Dette er Venom. Den ble solgt for 160.000 kroner. Den har et spesielt bitt og en spesiell rygg som øker verdien. (Foto: Skjermdump fra axieinfinity.com)

– Ikke bare på grunn av mulighetene pengene gir med tanke på sikkerheten til selskapet, men også det at vi nå har mer tyngde bak oss som hjelper oss å spre ordet i de viktige markedene våre i Asia, sier han.

Kjente ingen investorer

Før han begynte i Sky Mavis, selskapet som har utviklet spillet Axie Infinity, jobbet Larsen i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) i Norge. Der hadde han jobbet i flere år og fikk etter hvert en mellomlederstilling.

Samtidig var han veldig fascinert av blokkjedeteknologi og kom etter hvert i snakk med noen som hadde laget et spill bygget på teknologien. Han fikk tilbud om å være med, satt seg på flyet til Vietnam og jobber nå til daglig der.

– For oss som ikke kjente noen investorer før vi begynte denne reisen har det vært gøy å få så god respons på det vi lager, sier Larsen.

Han anslår selv å eie aksjer for «noen millioner kroner», men sier at det ikke er særlig lett å få realisert.

Her slåss tre kryptokjæledyr mot tre andre kryptokjæledyr.
Her slåss tre kryptokjæledyr mot tre andre kryptokjæledyr. (Foto: Skjermdump fra axieinfinity.com)

I en pressemelding fra Animoca Brands beskrives Sky Mavis som et av de mest innbringende blokkjedespillene som finnes. Etter litt over et år i drift har Axie Infinity solgt kryptokjæledyr og virtuelt land for litt over 1,1 millioner dollar (ti millioner kroner).

Inn hos Samsung

Axie Infinity, som nå har 21 ansatte, har nylig inngått et samarbeid med den sørkoreanske it-kjempen Samsung. Etter å ha vært i samtaler siden tidlig i mai er selskapet utvalgt som en av få lanseringspartnere til Samsungs nye «Samsung Blockchain Keystore» som skal være tilgjengelige på den smarttelefonen Galaxy S10.

Gjennom en lommebok i mobilen kan brukere utføre transaksjoner med kryptovaluta og få tilgang til applikasjoner som Axie Infinity på telefonen.

«Blokkjeder har vært et buzzord i teknologibransjen og finansbransjen de siste årene etter hvert som teknologien sakte, men sikkert har vokst. Etter å ha vært igjennom den nylige kryptoboomen og diskusjoner om praktisk anvendelse, er blokkjedeteknologien klar for å utvikles ytterligere ettersom den fortsatt er lovende», heter det i en pressemelding fra Samsung.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.