På forhånd var det ventet et resultat på 13,97 dollar per aksje, ifølge estimater Bloomberg har hentet inn fra 15 analytikere. Den ferske kvartalsrapporten viser at estimatene ble slått, og resultatet per aksje endte på 14,21 dollar.

Omsetningen var ventet å lande på 30,84 milliarder dollar, og landet godt over forventningene, på 38,9 milliarder dollar (337,7 milliarder kroner). Det er en økning på 19 prosent, sammenlignet med fjoråret.

Samtidig tredobles driftsresultatet fra forrige kvartal, opp fra 3,0 milliarder dollar til 9,2 milliarder i andre kvartal.

Selskapet leverte et svakt første kvartal med et fall i omsetningen på 20 prosent – nesten én milliard dollar lavere enn forventningene. Alphabet-aksjen har steget ni prosent så langt i år, men falt kraftig siden kvartalsrapporten ble lagt frem i slutten av mars.

Ved stengetid på Wall Street torsdag kveld er aksjen ned 0,33 prosent, men i etterhandelen går den Alphabet kraftig opp og endte opp 7,84 prosent.

Alphabets vekst er langt svakere enn de andre teknologiselskapene på Nasdaq-børsen. Så langt i år er børsen opp nesten 25 prosent.

Markedsgiganter

De siste årene har Facebook og Google i stadig økende grad fått kritikk for deres enorme markedsposisjoner. Onsdag annonserte USAs justisdepartement at de vil iverksette en stor etterforskning av de ledende teknologiselskapene.

Målet er å undersøke om de er monopolistiske og hemmer konkurranse. Dette kan både ramme de to selskapene, i tillegg til Apple og Amazon.

Kvartalsbonanza

Denne uken har alle teknologigigantene lagt frem tallene for andre kvartal. Facebook startet ballet på onsdag med en omsetning omtrent som analytikerne forventet, men resultat langt under forventningene på grunn av forliket selskapet inngikk med amerikanske myndigheter samme dag.

Amazon la i likhet med Alphabet frem resultatene sine torsdag kveld. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.