Alphabet faller i etterhandelen til tross for at selskapet leverte solide kvartalstall etter børsslutt i USA tirsdag.

Det amerikanske teknologiselskapet hadde en omsetning på 65,1 milliarder dollar, det er bedre enn analytikernes forventninger på 63,4 milliarder dollar.

Resultatet per aksje var på 27,99 dollar i samme periode, mot ventet 23,5 dollar.

Internettgiganten, som er et av verdens største selskaper målt etter markedsverdi, har aldri betalt ut utbytte til sine aksjonærer. Etter et tiår med solid vekst i inntjeningen har derfor selskapet opparbeidet seg en svært god kontantbeholdning, som i første kvartal var på hele 240 milliarder kroner. Det tilsvarer nærmere fire årlige norske forsvarsbudsjetter.

Det siste året har Alphabet-aksjen steget 70 prosent.

Børsvinneren har derimot vært under et økende press fra amerikanske myndigheter, som følge av selskapets store markedsandel.

I sommer saksøkte i alt tre amerikanske stater, i tillegg til det føderale distriktet Columbia, Alphabet for mulig misbruk av markedsmakt på applikasjonsplattformen Google Play.

Søksmålet var det fjerde i rekken av søksmål fremsatt av amerikanske føderale og statlige myndigheter det siste året, ifølge Wall Street Journal.

Også Microsoft slo forventningene

Teknologigiganten Microsoft la frem tall for sitt regnskapsmessige førstekvartal 2022 etter børsslutt.

Det siste året har Microsoft-aksjen steget nesten 44 prosent og handles nå til rundt 308 dollar. I første kvartal rapporteres det om inntekter på 45,3 milliarder dollar, mens analytikerne ventet en omsetning på 43,94 milliarder dollar.

Resultatet per aksje havnet på 2,71 dollar, mot ventet 2,07 dollar.

Det som i størst grad er vekstdriverne til Microsoft i øyeblikket er skyplattformen Azure, kommunikasjonsplattformen Teams og selskapets gaming business.

Twitter stiger i etterhandelen

Nok et teknologiselskap leverte kvartalstall etter børsslutt tirsdag, men Twitter nådde ikke opp til analytikernes forventninger. Mikrobloggselskapet fikk en omsetning på 1,28 milliarder dollar. Det er en inntektsvekst på 37 prosent, men likevel noe svakere enn ventet. Antall daglige brukere endte på 174 millioner, mot ventet 211 millioner. Resultatet per aksje endte i rødt, med minus 0,54 dollar, mot ventet pluss 0,15 dollar.

Twitter-aksjen stiger to-tre prosent i etterhandelen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.