Nyhetsnettstedet Axios melder at sjefen for Alphabets månelandingsprosjekt X, Rich DeVaul, tirsdag forlot selskapet.

DeVaul har vært en av toppene i X, der han har hatt tittelen «direktør for raske vurderinger og gal vitenskap».

Det skjer bare dager etter at New York Times i en større artikkel om seksuell trakassering i Google, navnga DeVaul som en av toppene i Google som har fått anklager om seksuell trakassering mot seg.

Månelanding

Ifølge New York Times ble DeVaul blant annet anklaget for seksuell trakassering i forbindelse med en ansettelsesprosess i 2013. Han skal ha beklaget hendelsen, og Alphabet har opplyst til avisen at selskapet gjennomførte passende tiltak, uten å si hva disse var.

I en uttalelse til New York Times sa DeVaul at han hadde gjort en feilvurdering.

Alphabet er morselskapet til søkemotorgiganten Google. X, som tidligere var kjent Google X, jobber med ekstremt ambisiøse prosjekter som skal løse noen av verdens vanskeligste problemer. Selskapet kaller selv det de driver med for «The Moonshot Factory».

Et av prosjektene DeVaul har jobbet med har vært «Project Loon», som forsøker å gi perifere deler av verden internettsignaler gjennom sendere i ballonger rundt 18 kilometer over bakken.

DeVaul trakk seg tirsdag og får ifølge Axios ikke med seg sluttvederlag på vei ut fra selskapet.

Beklager

Google har etter New York Times-artikkelen kom ut fått kraftig kritikk for måten selskapet har håndtert seksuell trakassering på de siste årene.

I artikkelen kom det frem at Android-skaper Andy Rubin fikk en sluttpakke verdt 90 millioner dollar etter å ha blitt anklaget for seksuell trakassering.

Rubin avviste anklagene.

– Artikkelen inneholder en rekke unøyaktigheter om min ansettelse i Google og ville overdrivelser om min kompensasjon, sa Rubin i en kommentar.

Men natt til onsdag beklaget Google-sjef Sundar Pichai måten selskapet har håndtert trakasseringssaker på, i en epost Axios har fått tilgang til. Det skjer kun dager før ansatte har planlagt en «walkout» i protest mot selskapets ledelse.

Sundar Pichai er administrerende direktør i Google.
Sundar Pichai er administrerende direktør i Google. (Foto: Simon Dawson/Bloomberg)

«Jeg forstår sinnet og skuffelsen mange av dere føler. Jeg føler det også, og jeg er fullt forpliktet til å gjøre fremskritt på et problem som har vedvart for lenge i samfunnet vårt, og ja, her i Google også», skriver Pichai i en epost til de ansatte.

Han skriver videre at det har vært viktig for han å ha en mye hardere linje mot dårlig oppførsel enn den som har vært tidligere. Deretter bekrefter Pichai at Google i løpet av de to siste årene har sparket 48 personer, inkludert 13 personer i lederstillinger for seksuell trakassering.

«Ingen av disse har fått en sluttpakke. Og for å oppklare: I løpet av denne perioden har vi ikke gitt sluttpakke til ledere som har forlatt selskapet frivillig under etterforskning for seksuell trakassering».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norges Bank: Dette bør unge vite om finansiell sårbarhet
Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen gir råd om hva unge bør gjøre når det kommer til lån og den økonomiske situasjonen i Norge.
01:22
Publisert: