Verdens største bokhandel Amazon har investert mye penger i sitt lesebrett Kindle. Etter at Apple nylig lanserte sin iPad surfetavle har mange spådd Kindles død.

Dette finner ikke Amazon seg i. For å styrke sin kompetanse på trykkskjermer skal de derfor ha kjøpt selskapet Touchco, som spesialiserer seg på nettopp dette, skriver NY Times.

Amazon skal angivelig flytte alle de ansatte i Touchco inn i sin egen organisasjon for videreutvikling av Kindle. Kjøpet ble gjennomført selv om Touchco enda ikke har et ferdig produkt på markedet.

Foreløpig har ingen av partene bekreftet oppkjøpet, men Touchco har stengt ned sine nettsider og erklært at de ikke lenger driver næringsvirksomhet.

Billig og bra
Touchcos teknologi lar Amazon utvikle utrolig nøyaktige trykkskjermer til en svært lav pris, mens Apples trykkskjermer er antakelig de dyreste på markedet.

Amazons Kindle har hittil ikke hatt trykkskjerm for å øke lesbarheten. Dette har Amazon fått en del kritikk for. Touchcos skjermteknologi er også tilpasset fargeskjermer, så neste generasjon Kindle kan få fargeskjerm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.