Det er Wall Street Journal som opplyser at et salg av MGM Holdings til Amazon er nært forestående.

Kilder opplyser til WSJ at prisen er nesten ni milliarder dollar. En avtale kan være i havn så tidlig som denne uken, ifølge kilden.

Amazon-aksjen stiger på nyheten.

Blir avtalen undertegnet vil dette være Amazons nest største oppkjøp i historien, ifølge WSJ – bak kjøpet deres av Whole Foods i 2017.

Amazon og MGM Holdings skal ha vært i forhandlinger i flere uker, skrev Variety for en uke siden. Da hadde det lenge gått rykter om at både Amazon og andre teknologi- og mediegiganter var interessert i å sikre seg MGM.

Allerede i desember i fjor skrev Variety at MGM var på jakt etter en kjøper.

Gigantisk filmbibliotek

Amazon har ifølge Variety over 200 millioner Prime-medlemmer over hele verden, og toppsjef Jeff Bezos opplyste nylig til sine investorer at 175 millioner av disse streamet Prime-video-innhold i fjor. Nå ønsker tydeligvis selskapet å gjøre Prime-video til en enda større vane for kundene sine. Og da gjør det seg bra å få MGMs gigantiske filmbibliotek inn i miksen.

MGM hevder å eie et av verdens største biblioteker av premium-film- og tv-innhold.

Det skal være snakk om 4.000 filmtitler.

Det har vært en voldsom kamp om digitalt mediekonsum de siste årene. Netflix har gjort stor suksess, og det siste halvannet året har Disney, Apple, Warner Media, Comcast og Discovery lansert egne strømmeplattformer, skrev Financial Times da det for en drøy uke siden ble kjent at telekomgiganten AT&Ts Warner Media og Discovery ble slått sammen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.