De snakkende boksene er allerede blitt et fenomen, og nå følger Apple etter, ifølge Bloomberg.

Teknologigiganter som Amazon og Google har allerede presentert sine stemmestyrte bokser som gjør det mulig å bestille varer uten å løfte en finger.

Apple vil benytte Siri-teknologien som allerede finnes på iPhone. Siri er utviklet av halvt norske Dag Kittlaus som fikk en innbringende telefon fra Steve Jobs i 2010. Programvaren er oppkalt etter hans tidligere bekjentskap Siri Kalvig.

Dag Kittlaus solgte applikasjonen Siri til Apple.
Dag Kittlaus solgte applikasjonen Siri til Apple. (Foto: Hampus Lundgren)

Ifølge Bloomberg kan boksen bli presentert allerede i juni, men kommer rolig ikke i salg før senere i år.

Innretning vil bli fullintegrert med andre Apple-produkter som iPhone og HomeKit som er selskapets smart-hjem løsning. 

– Dette vil bli en plattform som utvikler Apples tjenester, sier Gene Munster som er grunnlegger av Loup Ventures og tidligere Apple-analytiker.

Innen detaljhandelen og servicenæringen er det knyttet store forventninger til de nye personlige assistentene fordi det blir mulig å bestille nye varer og tjenester på plattformen. Dette åpner muligheter for noen aktører, mens andre tradisjonelle leverandører kan bli satt på sidelinjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.