Amazon-grunnlegger Jeff Bezos er blitt 50 milliarder kroner rikere i løpet av natten etter at selskaper la frem overraskende gode resultater.

Med dette har han sannsynlighet gått forbi Microsoft-grunnlegger Bill Gates som verdens rikeste.

Amazon-kursen har steget med 7,6 prosent i løpet av natten. Bezoz er verdt nesten 90 milliarder dollar, tilsvarende 730 milliarder kroner med dagens kurs.

Knuste forventningene

Omsetningen nådde en ny rekord i siste kvartal og endte på 47,3 milliarder dollar. Det er to milliarder dollar mer enn hva analytikerne ventet, og en økning på 34 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

–Dette var så godt som de mest optimistiske kunne håpe på, sier analysesjef Daniel Ives hos GBH Insight til Marketwatch.

Selskapet fikk et resultat per aksje på 52 cent, mens det på forhånd var ventet er resultat per aksje på tre cent, ifølge Bloomberg.

Milliardavtale med Whole Foods

Tredje kvartal er vanligvis preget av at Amazon gjør store investeringer, skriver CNBC. Men både økt salg i Nord-Amerika og på nett motvirket utgiftsøkningen dette kvartalet.

Selskapet trekker også frem avtalen med matvarekjeden Whole Foods som en av faktorene som har bidratt til det sterke resultatet. Avtalen er verd 13,7 milliarder, tilsvarende 112 milliarder kroner. I løpet av tredje kvartal skapte denne avtalen inntekter på 1,3 milliarder dollar.

– Så langt går det bra, og vi er veldig fornøyde med endelig å jobbe sammen, sier finansdirektør Brian Olsavsky i Amazon ifølge Marketwatch. (Vilkår)

D2 FYLLER TI ÅR
Dette mener et poltikere, artister, kunstnere og trendsettere om decenniet som har gått.
03:14
Publisert: