Jeff Bezos er verdens rikeste mann. Ifølge Forbes Rich List er han god for 112 milliarder dollar.

– Vi ønsker å gjøre folk kjent med en endring i livene våre. Som vår familie og våre nære venner vet, har vi, etter en lang periode med prøveseparasjon, bestemt oss for å skilles og fortsette våre delte liv som venner, skriver Jeff og MacKenzie Bezos i en uttalelse som ble delt på Twitter onsdag.

Jeff Bezos har vært gift med MacKenzie (48) siden 1993. Bezos grunnla Amazon, som er verdens ledende netthandelsselskap. Amazon tok mandag denne uken over posisjonen som verdens mest verdifulle selskap etter Microsoft.

Amazon-grunnlegger og Washington Post-eier Jeff Bezos skal skille seg.
Amazon-grunnlegger og Washington Post-eier Jeff Bezos skal skille seg. (Foto: J. Scott Applewhite)

– Vi føler oss svært heldige for å ha funnet hverandre og dypt takknemlige for hvert av årene vi har vært gift med hverandre. Hvis vi hadde visst at vi kom til å skille oss etter 25 år, ville vi likevel gjort det samme igjen. Vi har hatt et flott liv sammen som et ektepar, og vi ser også en herlig fremtid, som foreldre, venner, og partnere i forretninger og prosjekter, og som enkeltpersoner som går nye veier og søker nye eventyr. Selv om ordene vi bruker om hverandre kan ha endret seg, forblir vi en familie, og gode venner, skriver Bezos.

Var med på starten

MacKenzie Bezos er forfatter, og har utgitt to bøker.

Hun har selv beskrevet hvordan hun var delaktig i etableringen av Amazon, ettersom hun ble kjent med Jeff Bezos allerede i 1992. Da jobbet hun for ham i hedgefondet D.E. Shaw i New York, før de giftet seg i 1993 og han startet Amazon i 1994.

– Jeg jobbet for Jeff hos D.E. Shaw, jeg var der da han skrev forretningsplanen, og jeg jobbet sammen med ham og mange andre i den ombygde garasjen, i kjelleren til lagerlokalene, de barbecue-stinkende kontorene, hurtigdistribusjonsentrene under julehandelen, og i de tettpakkede møterommene i Amazons første år. Jeff og jeg har vært gift i 20 år, skrev MacKenzie Bezos på Amazon.com i 2013.

Utsagnet er del av MacKenzies fyldige, og sterkt kritiske, omtale av «The Everything Store», en dokumentarbok om Bezos og Amazon.

I boken beskriver forfatter Brad Stone hvordan Jeff Bezos bygget opp Amazon til å bli verdens dominerende netthandelsselskap.

I anmeldelsen påpeker MacKenzie en rekke faktiske feil og gir boken en av fem stjerner på Amazon. Til tross for at hun gjerne skulle likt boken. Eller som hun selv skriver: «I wanted to like this book.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Osman Kibar: Derfor ber de antatte kidnapperne om utbetaling i kryptovalutaen Monero
02:52
Publisert: