Mandag morgen amerikansk tid gikk president Donald Trump til angrep på Amazon på Twitter med denne meldingen:

Meldingen, som ikke er den første fra Trump angående Amazon, fikk nettbutikkens aksje til å stupe da de amerikanske børsene åpnet mandag morgen.

Amazon-aksjen er i øyeblikket ned 5,24 prosent (kl 20.43).

Klokken 20.43 norsk tid ser de amerikanske indeksene slik ut:

  • Dow Jones: -2,99 prosent
  • Nasdaq: -3,57 prosent
  • S&P 500: -3,17 prosent

Følg markedene på DN Investor.

Flere aksjer faller

Teknologisektoren er den som har falt mest hittil. Her er noen utvalgte kurser klokken 20.15 norsk tid.

Netflix er et av de hardest rammede selskapene mandag, med et fall i aksjekursen på -5,86 prosent.

Tesla og Elon Musk har ikke hatt et godt år og avsluttet nettopp sin verste måned på syv år. Tesla-aksjen er ned -5,51 prosent.

Facebook-aksjen er ned 2,87 prosent, mens Microsoft har falt 3,36 prosent. Også Apple-kursen har falt med 1,29 prosent mandag, mens Google har falt 3,20 prosent.

Korstog mot Amazon

Også i helgen gikk Trump til angrep på Amazon etter at selskapet nylig inngikk en ny avtale med det amerikanske postvesenet om prising av pakker fra Amazon ut til kundene. Selv om avtalen ble godkjent av amerikanske myndigheter og regnet som lønnsom for US Postal Service, hevder presidenten at det amerikanske postvesenet vil tape 1,50 dollar per pakke med den nye avtalen, tilsvarende «milliarder av dollar» i året.

Trump har tidligere anklaget Amazon for å frarøve «skattebetalende butikkeiere» sitt levebrød. Presidenten mener at verdens største nettbutikk ikke betaler en rettferdig rate på frakt og heller ikke skatter så mye de burde.

Ifølge faktasjekker fra blant annet CBS News og The Guardian kan ikke US Postal Service sine økonomiske tap de siste årene klandres Amazon. Tvert imot er pakkedistribusjon fra nettbutikker som Amazon den eneste tjenestekategorien hvor US Postal Service har vekst. (Vilkår)