Netthandelselskapet Amazon la frem resultater for andre kvartal etter børsslutt torsdag som var historisk gode og langt overgikk analytikernes forventninger.

Amazon kontrollerer rundt halvparten av markedet for netthandel i USA, og selskapets skytjenester Amazon Web Services bidro med en stor del av overskuddet.

Men giganten Amazon driver med mye forskjellig, og har blant annet utviklet en avansert ansiktsgjenkjenningsteknologi med navn Rekognition.

Borgerrettighetsorganisasjonen American Civil Liberies Union (ACLU) avslørte i mai at Amazon selger Rekognition blant annet til politiet i USA.

Grunnet personvernhensyn ba ACLU Amazon innstendig om ikke å selge denne teknologien til politiet.

For å vise svakheten med ansiktsgjenkjenningsteknologien har ACLU nylig testet systemet, og resultatet var ikke oppløftende, skriver The Verge.

For å teste systemet skannet ACLU ansiktene til alle de 535 kongressmedlemmene i USA og testet disse mot en åpen database med 25.0000 arrestasjonsbilder av kriminelle.

– Farlig

I testen av Amazons ansiktsgjenkjenningsteknologi Rekognition så ble 28 kongressmedlemmer ifølge The Verge feilaktig identifisert med bilder av kriminelle personer som er blitt arrestert av politiet, en feilrate på fem prosent.

Det var overvekt av afroamerikanske og latinamerikanske kongressmedlemmer som ble identifisert som kriminelle.

To av representantene som feilaktig ble identifisert som kriminelle var demokratene John Lewis fra Georgia og Bobby L. Rush fra Illinois, som begge er menneskerettighetsforkjempere og medlemmer kongressens Black Caucus, en sammenslutning for alle afroamerikanske folkevalgte, skriver The New York Times.

-Denne testen bekrefter at ansiktsgjenkjenning er feilbar, forutinntatt og farlig, sier ACLU-advokat Jacob Snow til The Verge.

Talsperson Nina Lindsey fra Amazon sier i en kommentar at ACLU hadde brukt selskapets ansiktsgjenkjenningsteknologi på en annen måte under testen enn det Amazon anbefaler kunder som håndhever loven å gjøre.(Vilkår)

– Nå pågår det en teknologisk revolusjon i verden
Leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Sjalg Unneland, med oppfordringer til Audun Lysbakken.
00:50
Publisert: