Den amerikanske Netthandelsgiganten Amazon har tirsdag lansert en hjemmerobot kalt Astro. Med en pris på 999 dollar, eller omtrent 8700 kroner, skal den kunne kjøre rundt i huset på tre hjul, frakte ting fra rom til rom, brukes til å spille musikk eller videochatte.

Roboten er en såkalt «Day 1 Edition», noe som betyr at en kjøper trenger invitasjon fra Amazon for å få kjøpt den.

Roterende skjerm og periskop

Astro er utstyrt med en roterende skjerm montert på en sokkel med hjul. Amazon reklamerer med at roboten er «vennlig, med øyne og uttrykksfulle kroppsbevegelser som reagerer på brukerinteraksjon».

Roboten kan bevege seg alene fra rom til rom og er i stand til å navigere rundt objekter på gulvet eller bremse for å unngå å kollidere med hindringer. Den har et periskopkamera festet til undersiden av enheten som kan heves eller senkes for å se objekter som er høyt oppe.

Amazon hjemmerobot, Astro, er tirsdag lansert med en pris på 999 dollar.
Amazon hjemmerobot, Astro, er tirsdag lansert med en pris på 999 dollar. (Foto: Amazon Inc)

Astro er utstyrt med Amazons Alexa stemmeassistent. Den kan angi og levere påminnelser og servere underholdning som tv -programmer eller podkaster. Den skal også være i stand til autonomt å patruljere brukerens hjem mens eierne er borte. Den kan gi beskjed om potensielle inntrengere og lytte til ting som knust glass eller røykvarsler, ifølge Amazon.

Til tross for nyheten, falt Amazon-aksjen snaut tre prosent på USA-børsen tirsdag på en dag preget av røde tall for alle de tre hovedindeksene.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.