Angelil, som flyttet til et slott i Skottland for rundt ti år siden, betegnet seg selv som bonde da han ble spurt om sin stilling.

Alain Angelil har vært under etterforskning i mer enn fire år før tiltalen mot han ble tatt ut. Deretter har det tatt nesten to år før hovedforhandlingen kunne starte. Dette skyldes blant annet at Angelil har ønsket saken ført i Drammen, byen han var bosatt i frem til han flyttet til Skottland.

Omfattende sak
Det er en omfattende sak, og det er satt av fem uker til å behandle den.

I løpet av de fem ukene kommer Angelils to barn - tidligere Eltek-sjef Morten Angelil og søsteren Alexandra - og gründerens bror Roland Angelil til å vitne.

 

Økokrim: - Vil peke på broren
Spesielt sentralt ventes det at vitnemålet til broren vil bli, ettersom det mest sentrale spørsmålet ifølge Økokrim er hvem som har foretatt handlene i Eltek-aksjer.

Økokrim tegner i sin innledning et bilde av at Alain Angelil kommer til å hevde det var den Sveits-bosatte broren Roland som kjøpte og solgte Eltek-aksjer, og ikke ham selv.

Dagen i dag er satt av til aktor Thomas Skjelbreds innledningsforedrag, mens det er ventet at Alain Angelils forkl#229 vil ta resten av uken.

Les også: Angelil i retten - risikerer 12 års fengsel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.