Suksessen til det finske spillet Angry Birds synes å vokse inn i himmelen. Nylig kunne Peter Vesterbacka, mannen bak spillet avsløre overfor Techcrunch.com at Angry Birds i sine forskjellige versjoner nå er lastet ned mer enn 250 millioner ganger.

Rovio fikk rask suksess da spillet tok av sist høst, etter å ha blitt lansert i 2009. Fortsatt er det et av verdens mest populære nedlastinger både for Iphone og Android-telefoner. Den enorme suksessen har gjort at mange i bransjen har fulgt nøye med på hvordan det finske selskapet skulle klare å kapitalisere på suksessen og følge den opp med nye suksesser..

Nå avslører Vesterbacka at de jobber med et nytt spill som heter Wine And Dine og en kokebok med oppskrifter på eggeretter. Ingen skal si de er humørløse.

Mer sinte fugler
Men noen av planene dreier seg også om å utvikle Angry Birds-konseptet ytterligere. Etterhvert kommer Angry Birds Magic, et posisjonesbasert system som benytter seg at near field communication (NFC) - en teknologi som er ventet å få langt større utbredelse på sikt.

Techcrunch forteller at det så elementer av Magic da Rovio viste hvordan det kunne avdekke nye nivåer og rollefigurer i spillene ved å bruke en NFC-mobil. Teknologien vil også fungere med Angry Birds kosedyr som har en NFC-brikke i seg.

Men ifølge nettstedet skal Angry Birds Magic være langt mer enn NFC-telefoner, som fortsatt er mer sagnomsuste enn dagligdagse. Magic skal være en plattform som ved hjelp av din posisjon kan avdekke nye opplevelser avhengig av hvor du fysisk befinner deg når du spiller det nærmest avhengighetsskapende spillet.

Produktsjef Ramine Darabiha forsikrer at Magic Places vil virke på alle telefoner.

- Du kan tenke på Magic som en måte å levere nye ting gjennom interaksjoner i den fysiske verden, sier han lettere kryptisk.

Og griser
Hvis du er lei av spill der fugler bruker seg selv og sine artsfrender som ammunisjon, kan du velge å følge grisene fra Angry Birds inn i Wine And Dine. Der kommer det nye spill med helt annerledes plott, lover Rovios hovedpersoner.

Omtrent samtidig som Vesterbacka snakket om sine fremtidige planer for fugler, griser og selskapet Rovio, viser det seg at appene som skal hjelpe deg å jukse når du spiller Angry Birds, har inneholdt trojanere som har forsynt seg med detaljer fra din telefon. Nettleserbokmerker, kontakter og IMEI-nummer skal alle ha blitt sendt til uvedkommende etter at man har lastet ned infiserte apper.

Dette har fått Google til nok en gang å gjennomføre en opprydning av hvilke produkter som finnes på markedsplassen Android Market, skriver Pocketgamer.co.uk

Likevel er det naturlig å spørre seg: Hva i all verden skal man med apper som hjelper deg å jukse i Angry Birds når nettet flommer over av grundige bekrivelser av hvordan du kommer deg fra ett nivå til det neste?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.