Etter Facebooks katastrofale børsintroduksjon på forsommeren har antallet it-selskaper med børsambisjoner sunket kraftig. Et av disse er finske Rovio som står bak den eventyrlige suksessen Angry Birds. Rovio er ifølge DI.se klare for å søke om en børsnotering, men når har styret i Rovio besluttet å vente - eller avlyse hele børsnoteringen.

Facebooks aksje har siden 18. mai falt med 39 prosent. Groupons aksje falt med 74 prosent det første året etter børsnotering og spillselskapet Zynga har falt 68 prosent siden det ble børsnotert.

En av eierne i Rovio er risikokapitalselskapet Atomico, som igjen eies av Skype-gründer Niklas Zennström. Han er klar for å få igjen på sin investering i Rovio, men må vente minst ett år til.

- Vi har forberedt en børsnotering i 2013, men det er ikke tatt noen avgjørelse om når - eller om - dette skal skje. Vi har ikke behov for mer penger, så en børsnotering kommer tidligst i løpet av andre halvår av 2013, sier Mikko Setala, konstituert finanssjef i Rovio til DI.se.

- Vi var nettopp i Silicon Valley, og det er åpenbart at Facebooks børsnotering har skadet både it- og finansbransjen. Alle børsnoteringer er satt på pause nå, sier Johan Nilke, forvalter i Öhman it-fond til DI.se.

Rovios inntekter i 2011 økte til 75,4 millioner euro fra 10 millioner euro året før. Selskapet hadde en bruttomargin på hele 64 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.