I en kjennelse fra Asker og Bærum Tingrett 6. november i år fikk Telenor medhold i sin påstand om at de ikke kan holdes ansvarlig for hva deres bredbåndskunder gjør på internett.

En gruppe bransjeorganisasjoner for film og musikkbransjen hadde gått sammen for å få Telenor dømt og tvunget til å nekte sine kunder tilgang til nettstedet The Pirate Bay, verdens største portal for nedlasting av piratkopiert film og musikk.

Nå anker gruppen avgjørelsen til lagmannsretten.

– Vi mener kjennelsen er feil, og påkjærer derfor avgjørelsen inn for lagmannsretten. Dersom det er slik at norske myndigheter ikke har implementert EUs opphavsrettsdirektiv på riktig måte, slik tingretten hevder, er dette alvorlig. For oss er dette en prinisippiell sak som det er viktig å få avklart rettslig i en høyere instans, sier Cato Strøm i TONO i en pressemelding.

Nettsensur
Plateselskapenes organisasjon IFPI mener Norge må følge eksempelet til et fåtall andre land i verden hvor nettilbyderne blir holdt ansvarlig for å hindre ulovlig fildeling.

– Tingretten er krystallklar på at Telenor medvirker fysisk til å gjøre The Pirate Bay tilgjengelig for sine kunder. Vi mener, i motsetning til tingretten, at denne medvirkningen er i strid med norsk lov. Vi ser at ISP'ene i flere europeiske land gjøres ansvarlige for å gi tilgang til ulovlige tjenester, og mener at dette også er rettstilstanden i Norge, sier Marthe Thosrby i IFPI i pressemeldingen.

Les forhistorien her:
Fritt frem for Pirate Bay
Piratkrig i norsk rett
Telenor-nei i piratsak (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.