DN skrev onsdag at toppsjef Jamie Dimon i J.P. Morgan Chase & Co advarte ansatte og kunder mot å investere i den digitale valutaen bitcoin på en konferanse i regi av Barclays.

– Bitcoin vil før eller senere kollapse. Det er ren svindel. Jeg vil sparke tradere som handler i bitcoin for å være idioter, sa han blant annet.

Den amerikanske dataguruen og antiviruslegenden John McAfee reagerer på Dimons advarsler mot bitcoin, ifølge CNBC. McAfee, som i fjor ble toppsjef for MGT Capital Investments, avviser at bitcoin er svindel.

– Det faktum at bitcoin konstant vokser både i bruk og i verdi har noe å si. Det kommer sikkert til å stige og falle, som alle nye teknologier, men det er absolutt ikke svindel, sier McAfee til CNBC.

John McAfee ble søkkrik da han i 1994 solgte antivirusselskapet han hadde grunnlagt, og som i tillegg bar hans navn, og som ble ensbetydende med virusbekjempelse innen databransjen.

En halv million dollar

J.P. Morgan-sjef Dimons uttalelser har fått stor oppmerksomhet og skapte også bevegelse i bitcoin-kursen.

I løpet av 30 minutter falt kursen på en bitcoin med 250 dollar, til 4030 dollar. Torsdag morgen har prisen på valutaen falt enda mer, og en bitcoin handles nå til 3840 dollar.

McAfee tror den digitale valutaen skal stige videre i verdi og om tre år tror han en bitcoin vil være verd en halv million dollar. Blant annet som følge av at valutaen er enkel å bruke.

Han viser til at prisen på en bitcoin var 2900 dollar for to måneder siden, og at «alle» da mente at det måtte være toppen. Siden steg verdien opp til 5000 dollar. (Vilkår)

Mini-SUV med maks appell
Med en pris fra rundt 300.000 kroner blir den nye Volkswagen suven T-Roc populær i Norge.
00:38
Publisert: