Det var fire fire versjoner av den nye modellen som ble presentert: Iphone mini, den ordinære Iphone 13, Iphone 13 Pro og Iphone 13 Max.

Telefonene har omtrent samme design fjorårets modell, Iphone 12, med kameramodulene plassert diagonalt. Telefonene har større batteri og en skjerm med sterkere lys.

Telefonen kommer i to versjoner: 5,4 tommer og 6,3 tommer. Den vil være tilgjengelig i fem farger. Apple øker også lagringskapasiteten til 128 gigabyte på den enkleste modellen. Produsenten sier også at batterikapasiteten øker med 1,5 til 2,5 timer sammenlignet med fjorårets modell.

Apple-aksjen falt jevnt og trutt nærmest gjennom hele handelsdagen, og endte ned 0,96 prosent.

Prises likt i USA

I USA vil Iphone 13 få en pris på 799 dollar, mens miniversjonen er priset til 699 dollar. Det er samme pris som de tidligere Iphone 12 har kostet. Det er uvisst hva prisen vil bli i Norge.

Selv om det var liten sannsynlighet for at det vil være noen store overraskelser i år, hadde ekspertene en liste over forandringer de ønsket «under panseret». Listen inneholdt elementer som raskere prosessor, bedre kamerafunksjoner og et batteri som varer lenger.

Apple kunne opplyse at Iphone 13 er utstyrt med det de kaller cinematic-modus, som innebærer at kameraet kan holde fokus på et bevegelig motiv.

I tillegg ble nye Ipad-modeller og Apple Watch Series 7 presentert. Derimot ble det ingen nye versjoner av Apples ørepropper Airpods, slik noen hadde regnet med på forhånd, skriver CNBC. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.