For rundt en uke siden ble det postet et innlegg på nettsiden Reddit som stilte spørsmål om Apple bevisst gjør gamle Iphone-modeller langsommere. Innlegget fikk stor oppmerksomhet verden rundt.

Nå innrømmer Apple overfor bransjenettstedet Techcrunch at dette faktisk skjer.

Apple er beskyldt for å gjøre dette for å få kundene til å kjøpe en nyere modell, men forsikrer nå at de gjør dette av sikkerhetsgrunner.

Ifølge Apple er selskapets Iphone-modeller utstyrt med en algoritme som nedsetter telefonens yteevne i takt med at batteriet eldes. Dette for å sikre at telefonen over tid fungerer så stabilt som mulig – og å unngå at den helt «klapper sammen».

– Gal tilnærming

Det siste skal nemlig det siste året ha skjedd med en rekke telefoner selv om batteriet ikke var tomt for strøm. For å hindre dette har Apple derfor endret hvordan telefonene bruker strøm.

Den nye algoritmen sørger for at prosessoren på noen telefonmodeller, som Iphone 6, Iphone 6s og Iphone 7, ikke kjører for fullt ettersom telefonene blir eldre. Det forklarer hvorfor mange brukere opplever at telefonen deres blir langsommere og langsommere.

Teknologi-redaktør Todd Haselton i CNBC synes imidlertid Apple har en helt gal tilnærming til problemet.

I en kommentar på eget nettsted skriver han at Apple i stedet for å redusere ytelsen til telefonene etter hvert som de eldes, burde tilby kundene nytt batteri uten kostnader.(Vilkår)

Slik stopper du apper fra å snoke i telefonen din
Flere titalls tredjeparter kan tappe informasjon om deg og dine venner på Facebook. Slik kutter du tilgangen med noen få trykk.
02:35
Publisert: