Sist uke lanserte Apple for fullt sin egenutviklede karttjeneste Apple Kart. Frem til nå har Apple brukt Google som partner innenfor kart og navigering, en løsning i hvert fall brukerne har vært fornøyd med.

Men Apple ønsker i større grad å stå på egne ben, i tillegg til at søk i kart genererer store annonseinntekter. Ulempen er bare at Apple Kart har fått massiv kritikk for upresise kart og feil i veibeskrivelser siden lanseringen.

Nå melder ZDNet at Apple har lagt ut en rekke stillingsannonser hvor de søker etter spesialister på digitale kart. Jobben er ifølge stillingsannonsene å videreutvikle «verdens beste mobile kartplattform».

Kontakter Google-ansatte
I likhet med de fleste programvaregiganter benytter også Google seg av mange frilansere når de utvikler sine tjenester. Dette gjelder også for Google Kart. Nå har Apple angivelig gitt en liste med navn til sitt rekrutteringsbyrå for å forsøke å få ingeniører med erf#229 fra Google Kart til å jobbe for Apple Kart.

Ifølge Techcrunch har flere ingeniører allerede blitt rekruttert av Apple. Andre forsøkes rekruttert med lovnad om høye lønninger og gode vilkår. Apple tilbyr seg til og med å skaffe bolig og betale alle flyttekostnader for å få nøkkelpersonell på plass.

- Jeg tror mange kommer til å ta tilbudet. Google Kart er i en vedlikeholdsfase nå, mens all nyvinning ligger innen innendørs navigering. Dette kjeder mange, og de vil nok heller jobbe med å utvikle en helt ny karttjeneste, sier en tidligere Google-ansatt til Techcrunch.

Les også:
Vi har testet Iphone 5
Her er Apple virkelig på jordet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.