En ny generasjon Iphone vil være i salg senere i år. Apple tester et forbedret sikkerhetssystem til pålogging, betaling og sikker bruk av apper.

Dette er en ny 3D-sensor som fortsatt er under utvikling. Selskapet tester også øyeskanning, ifølge Bloomberg.

Vanskelig å klare seg uten mobiltelefon?:

Sensorens hastighet og nøyaktighet vil bli avgjørende. Teknologien kan skanne brukerens ansikt og åpne telefonen på noen hundre millisekunder, opplyser kilden til Bloomberg.

Sensoren skal angivelig fungere selv om enheten ligger flatt på bordet i stedet for opp mot ansiktet. Teknologien er fortsatt under uttesting, og det er usikkert om den blir å finne i neste Iphone-versjon. Intensjonen er likevel at ansiktsskanning på sikt skal erstatte fingeravtrykk. Apples offisielle kilder ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Øke datasikkerhet

Ansiktsskanningen skal under uttesting ha klart å basere seg på flere datapunkter enn dagens fingerskanning, noe som bidrar til å øke datasikkerheten.

Apple er ikke den første teknologiaktøren som baserer seg på biometrisk identifisering. Samsung presenterte iris-skanning både til åpning og betaling i sin siste lansering. Funksjonen på Samsung Galaxy S8 er møtt med kritikk ettersom det var mulig å manipulere den ved hjelp av fotokopier av en persons øyne.

3D-skannere skal derimot ha den fordelen at de ikke skal være mulig å manipulere ved hjelp av bilder.

I tillegg til ansiktsgjenkjenning, tester Apple også prototyper av neste generasjons Iphone som inkluderer en egen chip som kan behandle oppgaver ved hjelp av kunstig intelligens og skjermbilder som kan vise innhold med høyere billedfrekvens. Chipen skal forbedre batterilevetiden ved å håndtere oppgaver bildegjenkjenning og skriveforslag, skriver Bloomberg.(Vilkår)