Den amerikanske elektronikk-giganten Apple betaler den Hong Kong-basert skjermutvikleren Proview 60 millioner dollar, rundt 360 millioner kroner, i et forlik omkring rettighetene til Ipad-navnet i Kina, ifølge The Wall Street Journal.

"Personlig er jeg svært glad for å se forliket som istandsatt av høyesterett i Guangdong (provins i Kina, journ.anm). Som vi alle vet så har Apple gjort Ipad til et enormt navn, og jeg tror ikke merkevaren ville vært til særlig nytte for Proview selv om Proview skulle ha vunne frem. Så dette er en god løsning for begge parter, sier advokat Ma Dongxiao, som representerer Proview, til avisen.

Apple hevdet å ha kjøpt Ipad-navnet fra Proview i en avtale tilbake i 2009. Mens Proviews kinesiske enhet, Proview Technology, hevdet på sin side fortsatt å sitte på de kinesiske rettigheter, ifølge WSJ. Det kinesiske selskapet har tidligere gått til det skritt å be kinesiske tollmyndigheter å stanse importen og eksporten av Apples Ipader, og vist til brudd på merkevare-rettighetene.

Krangelen med det kinesiske selskapet har hemmet salget av Apples iPad og forsinket lanseringen av den nye iPad-modellen i Kina.

Dersom dagens forlik avslutter konflikten mellom Apple og Proview Technology knyttet til Ipad-navnet kan det fjerne en mørk sky over Apple i hva som har blitt et svært viktig marked for selskapet, påpeker avisen.

Ipad dominerer Kinas marked for surfebrett med over 70 prosent av markedet.

Kina er Apples største marked etter USA, og stod for 11,5 prosent eller 12,5 milliarder dollar av selskapets inntekter i 2011.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.