Etter børsstenging torsdag presenterte Apple, som har avvikende regnskapsår, tall for sitt andre kvartal (januar til mars).

- Til tross for covid-19 enestående globale påvirkning, er vi stolte av å rapportere at Apple vokste i kvartalet, drevet av rekord i Apple-tjenester og kvartalsrekord for wearables, sier Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

Analytikere ventet ifølge Bloomberg på forhånd at Apples resultat per aksje ville være på 2,26 dollar, men endte på 2,55 dollar per aksje.

Samtidig var omsetningen ventet å ende på 54,2 milliarder dollar, mot 58 milliarder dollar året før. Men også her overrasket Apple - med en omsetningsvekst på én prosent til 58,3 milliarder dollar i første kvartal.

Resultatene gjør at Apple-aksjen stiger med 1,6 prosent i etterhandelen.

Solide tall fra andre tech-aksjer

Microsoft la onsdag kveld frem resultater for første kvartal 2020 der selskapet påstår de ser lite til den såkalte koronaeffekten. Omsetningen til selskapet økte med 15 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.

Facebook fikk et kvartalsresultat per aksje på 1,71 dollar, mot 0,85 dollar i samme periode året før. Det ble derimot litt lavere enn ventet, som var 1,75.

Microsoft-aksjen endte opp én prosent torsdag, mens Facebook-aksjen var opp 5,4 prosent.

Torsdag kveld norsk tid la også netthandelgiganten Amazon frem resultater for første kvartal.

Av den ferske kvartalsrapporten går det frem at selskapet i første kvartal fikk en omsetning på 75,5 milliarder dollar. Selskapet fikk et resultat per aksje på 5,01 dollar, og et driftsresultat på 3,9 milliarder dollar.

På forhånd var det ifølge estimater innhentet av Bloomberg ventet en omsetning på 73,7 milliarder dollar, et driftsresultat på 4,1 milliarder dollar og et resultat per aksje på 9,058 dollar.

Tallene for det første kvartalet i 2020 betyr dermed at omsetningen øker fra 59,7 milliarder i samme periode i fjor, mens driftsresultatet faller. I første kvartal i år hadde selskapet driftsutgifter på 71,4 milliarder dollar, opp fra 55,2 milliarder dollar i samme kvartal i 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.