Amazons e-bokleser Kindle er et av få nye propdukter som ikke har trykkskjerm. Dette er ifølge Amazon selv fordi dagens teknologi ikke er god nok.

– Skal man ha trykkskjerm må man legge et ekstra trykk-lag oppå skjermen og det forringer lesbarheten på skjermen, sier Steve Kessel, senior visepresident for digitale medier i Amazon til Dagensit.no.

For Amazon er lesbarheten til skjermen helt sentral, og de ville derfor heller vente på ny teknologi enn å gi Kindle trykkskjerm. Til manges overraskelse.

Nå kan et nytt Apple-patent redde både Kindle og andre enheter som kan bli mer brukervennlige med trykkskjerm. Det nye patentet er på en helt ny type trykkskjerm, hvor krystallene som skjermen består av både kan lyse og registrere trykk, skriver Computerworld.dk.

Nesten gjennomsiktig
Alle teknologier som i dag kan gi en skjerm berøringsfunksjonalitet gir et litt dårligere bilde. Det er fordi teknologien legges som en folie eller rutenett over selve skjermen, og disse lagene blir aldri helt gjennomsiktig.

Avsløringen av det nye patentet har på nytt fått liv i ryktene om at Apple kommer til å presentere et helt nytt produkt, antatt kalt iSlate, senere denne måneden. iSlate er en såkalt surfetavle, en mini-pc på rundt 10 tommer som ikke har noe fysisk tastatur.

Les også: Årets heteste fantasi (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.