Apple hevder det har rettighetene til navnet App Store og derfor har det saksøkt Amazon i en føderal rett i California for å ha krenket deres varemerke, skriver The Wall Street Journal.

Apple leverte inn sitt søksmål sist fredag og ber retten om en midlertidig forføyning som hindrer Amazon i å bruke navnet. Steve Jobs teknologiselskap vil også ha et uspesifisert beløp i økonomisk oppreisning fra amazon.

Forvirrende
- Forbrukere av nedlastbar programvare for mobiler vil sannsynligvis bli forvirret om hvorvidt Amazons tjeneste for nedlasting er sponset eller godkjent av Apple, skriver selskapet i sitt søksmål.

Den nye rettsstriden mellom de to selskapene kommer på en tid der selskapene allerede er i tottene på hverandre. Den senere tiden har de to kjempet om rettigheter til alt fra e-bøker, filmsalg og digital musikk.

Les også: Amazon svarer Apple

Apple registrerte varemerket App Store 17. juli 2008 og selskapet har siden brukt navnet når det refererer til nettbutikken der man kan laste ned applikasjoner til Iphone, Ipod og Ipad. I følge WSJ skal Apples nettbutikk inneholde mer enn 350.000 applikasjoner for spill, underholdning, nyheter og annet.

Apple mener Amazon begynte å bruke uttrykket App Store rundt januar i år for å referere til sin egen nedlastingstjeneste for mobile applikasjoner.

Ørliten forskjell
Forskjellen i navnet skal være at Amazon skriver det Appstore, altså i ett ord, og med en liten s.

- Vi har bedt Amazon om ikke å kopiere App Store-navnet fordi det vil forvirre og villede kundene, sier Apples talskvinne.

Amazon avstår fra å kommentere søksmålet overfor WSJ med henvisning til at selskapet ikke kommenterer saker som verserer i rettsvesenet.

Selv om Apple i 2008 fikk varemerkebeskyttelse for App Store er navnet også utfordret av Microsoft, kommer det frem i rettsdokumentene.

Ankeinstansen til det amerikanske patent- og varemerkekontoret behandler for tiden en protest mot Apples varemerkeregistrering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.