Å bli først eller størst er ofte en god grunn til å feire, og det Apple har fått til står det virkelig respekt av. Men det spørs om ikke Apple-sjef Steve Jobs og hans kollegaer hadde ønsket seg litt andre omstendigheter rundt deres første dag der de ender som verdens mest verdifulle selskap.

Apples aksjer falt nemlig 2,76 prosent i går etter nok en dag med et marked preget av angst og uro. Men samme dag falt oljeselskapet Exxon 4,41 prosent. Dermed endte Apple dagen med en verdi på 337,17 milliarder dollar, mens Exxon landet på 330,77 milliarder dollar.

Apple landet altså på toppen.

Apple har opplevd en vannvittig suksess for sine ”I”-produkter, fra Ipod til Iphone og Ipad. De gikk kraftig opp etter kvartalstallene nylig, og det ble spekulert i om de ville bil mest verdt i løpet av høsten. Oljeselskapet Exxon lå da fremdeles godt foran. Men siden har Exxon blitt langt hardere rammet enn Apple. Dermed har Steve Jobs med sine i-produkter blitt mer verdt enn det største børsnoterte oljeselskapet.

Apple var også større enn Exxon en kort periode tirsdag, men falt da tilbake før slutten på dagen.

Les også: «Eplet» kan bli mer verdt enn oljen

<b>USA har mindre penger enn Apple </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.