Apple søkte for snart tre uker siden om patent på en «elektronisk enhet med omslags-skjerm», som det heter i søknaden.

I beskrivelsen av produktet står det at enhetens ytre kun skal bestå av glass og at skjerminnhold skal kunne vises på alle deler av overflaten. Ifølge tegningen inkluderer dette en to bøyde skjermer som ligger på innsiden av det koniske - eller kjegleformede - dekslet. Disse skal sette sammen ett skjermbilde som blir synlig for brukeren.

Inkludert i patentet er en sensor i form av et kamera som skal merke hvilke deler av enheten som er i brukerens synsfelt, slik at man bare aktiverer skjermbildet der det blir oppfattet.

Skjermen skal være av typen AMOLED, en teknologi som er patentert av Apples erkerival Samsung.

 

Patensøknaden sier ingenting om at designet er tiltenkt Iphone, men sier bare «elektroniske enheter». Tegningene som er vedlagt søknaden viser imidlertid de kjente Iphone-ikonene på skjermen.

Du kan lese hele patensøknaden her.

Les også:
Rederenke saksøker butler for millioner
Spår kraftige lønnskutt i Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.