Allerede i romjulen kom meldingene om at salget av Apples toppmodell Iphone X ikke hadde innfridd til tross for massiv markedsføring, og produksjonen kunne bli kuttet med 40 prosent. Da var det bare gått vel en måned etter at Iphone X ble sluppet i selskapets største markeder.

Ifølge en ny analyse er salget av Iphone X en skuffelse, særlig i Kina, og flaggskipstelefonen kan gå i graven allerede til sommeren – under ett år etter at den ble lansert, skriver Appleinsider.

Det vil i så fall bety at Apple legger ned en telefonmodell for første gang siden 2014 da lavprismodellen Iphone 5 c forsvant, skriver Daily Mail.

«Beste Apple-analytikeren på planeten»

Den nye analysen, som Appleinsider har lest, er ført i pennen av Apple-analytiker Ming-Chi Kuo hos KGI securities. Kuo er blitt kalt «den beste Apple-analytikeren på planeten».

Ifølge Ming-Chi Kuo er det ventet at Apple vil sende ut rundt 18 millioner Iphone-X-telefoner på markedet i første kvartal i år.

Han skriver at den høye prisen kombinert med mangel på interessante nyskapninger har fått mange potensielle kunder til å avholde seg fra å kjøpe telefonen. Så i stedet for å selge Iphone X som en «billigere» telefon til høsten, tror KGI-analytikeren det er mer sannsynlig at Apple slutter å produsere telefonen allerede til sommeren.(Vilkår)

Blokkjedeteknologi på 15 sekunder
Klarer digitaliseringsdirektør Ari Marjamaa i Wallenius Wilhelmsen å forklare blokkjedeteknologi på 15 sekunder?
00:25
Publisert: