Apple er kjent for å forsøke å ha tett kontroll på viktig informasjon om selskapets produkter og selskapskultur. Men til tross for det har sensitiv informasjon fra verdens største teknologiselskap ofte havnet i mediene.

Nå tar imidlertid Apple et kraftig oppgjør med alle lekkasjene.

Apple advarer ansatte om å slutte å lekke intern informasjon om fremtidige planer, og skremmer med mulige rettslige skritt og anmeldelser, i det som er et av de mest aggressive utspillene Apple har kommet med for å kontrollere informasjon om selskapets aktiviteter, skriver Bloomberg.

I et lengre notat som ble postet på Apples interne blogg, og som i sin helhet er lekket til Bloomberg, skriver selskapet at 29 ansatte ble tatt for å lekke i fjor, og at 12 av disse ble arrestert.

-Disse mister ikke bare jobben, men de kan få det ekstremt vanskelig med å finne ny jobb andre steder. I noen tilfeller ender det med fengsel og store bøter for nettverksinnbrudd og tyveri av forretningshemmeligheter, begge klassifisert som føderale forbrytelser, skriver Apple i notatet ifølge Bloomberg.

Ingen kommentar

En ekspert på den amerikanske loven om handelshemmeligheter reagerer på enkelte formuleringer i notatet.

-Apple forsøker åpenbart å minimere lekkasjer fra ansatte. Det er et rimelig mål, men å snakke om antall ansatte man har fått arrestert virker som en overdreven skremselstaktikk, sier Warren Brauning hos advokatfirmaet Keker, Van Nest & Peters til CNN Money.

I notatet viser Apple også til konkrete situasjoner der ansatte har lekket informasjon til media. Blant annet om en programoppdatering som ennå ikke er lansert, som avslørte detaljer om iphoneX og den nye Apple Watch.

– Vi ønsker selv å fortelle våre kunder hvorfor produktene våre er bra, ikke at det gjøres av noen andre, på en dårlig måte, heter det i notatet.

Apple ønsket ikke å kommentere innholdet i notatet overfor Bloomberg.(Vilkår)

Youtube-profilen «KimePlays»: Dette utsettes barnet ditt for når det spiller «Fortnite»
Youtube-profilen Elias «KimePlays» Rådlund (20) har rundt 50.000 seere som følger med på at han spiller Fortnite. Her forklarer han hva det populære overlevelsesspillet går ut på
02:05 Min
Publisert: