Apple hadde en omsetning på 52,6 milliarder dollar i sitt regnskapsmessige fjerde kvartal, mot ventet 50,69 milliarder dollar. Det er 12 prosent bedre enn samme periode året før. Resultatet endte på 10,71 milliarder dollar, mens det var ventet 9,72 milliarder dollar. Dette er hele 19 prosent høyere enn fjorårsperioden, melder Marketwatch.

Disse tallene tok markedet særdeles godt imot: Aksjen var få minutter etter at tallene ble sluppet opp over tre prosent i etterhandelen.

Apple solgte 46,7 millioner Iphoner, 10,3 millioner Ipader og 5,4 millioner Mac-er i kvartalet – også dét sterke tall.

I kvartalet vi nå er inne i, spår Apple-ledelsen at omsetningen vil havne på mellom 84 og 87 milliarder dollar. Det er i så fall rekordtall.

Apple-sjef Tim Cook legger da heller ikke skjul på at han er veldig godt fornøyd med resultatene:

– Vi er svært glade for å rapportere en veldig sterk avslutning på vårt regnskapsmessige 2017, med en rekordhøy omsetning, year-over-year-vekst for alle produktkategoriene våre, og vårt beste kvartal noensinne for tjenester, sier han.

Styret i Apple har besluttet å dele ut et utbytte på 0,63 dollar per aksje.

– Det går bra. Åpenbart

Apple-aksjen stengte opp rundt 0,7 prosent til 168,11 dollar onsdag, før tredjekvartalstallene ble offentliggjort. Det er den nest høyeste closing-prisen i Apples historie, ifølge Marketwatch. På halloween stengte Apple på rekordnivået 169,04 dollar per aksje.

Forventningene til Apple-tallene var høye, men det var også like mye spenning knyttet til prognosene for neste kvartal, samt hvilken effekt lanseringen av Iphone X vil ha på dette, skrev Bloomberg i forkant.

Apple har nemlig slitt med produksjonsproblemer knyttet til den nye flaggskipsmodellen.

I et intervju med The Wall Street Journal like før kvartalstallene ble sluppet sa imidlertid Tim Cook at Iphone X ikke vil skape flere problemer, og at ordretallene er veldig gode:

– Det går bra. Åpenbart. For hvis det ikke gjorde det, kunne vi ikke ha guidet for rekordomsetning for det kvartalet vi nå er inne i, sa han.

Kuttet i bestillingene

Analytikerne forventer at Apple skal nå en rekordhøy omsetning på 85,7 milliarder dollar i regnskapsmessig første kvartal, som avsluttes i desember. Apple har aldri hatt en omsetning på over 80 milliarder dollar i et kvartal før.

Selskapets regnskapsmessige fjerdekvartal ble avsluttet 30. september.

For halvannen måned siden presenterte Apple sine siste nyheter, der Iphone 8 var en av de største.

Allerede to uker senere ble det meldt om skuffende etterspørsel etter de nye Iphone-modellene i nøkkelmarkedene.

Apple kutter nemlig kraftig i sine bestillinger fra leverandørene til Iphone 8 og Iphone 8 pluss for månedene november og desember, skrev den Taipei-baserte avisen Economic Daily News i midten av oktober.

Ifølge avisen kuttes bestillingene fra 10–12 millioner enheter per måned til 5–6 millioner.(Vilkår)

Elghufsens læremester gir deg fem råd om elghufs
Kunsten å bevege seg som elgen på barmark har herdet skiløpere i generasjoner. I et halvt århundre har Audun Kolstad (72) vært elghufsens læremester.
01:40 Min
Publisert: