Apple knuste markedets forventninger da selskapet offentliggjorde kvartalstall tirsdag kveld

– Vi er begeistret over å kunne rapportere Apple sitt beste juni-kvartal noensinne, og vårt fjerde kvartal på rad med tosifret inntektsvekst, sa Apple-sjef Tim Cook da selskapets kvartalsresultater ble offentliggjort.

Resultatene sendte aksjen rett opp i etterhandelen på Wall Street, rundt tre prosent. De siste 12 månedene har aksjen økt 28 prosent.

Selskapet hadde en reell omsetning på 53,3 milliarder dollar i kvartalet, én milliard mer enn forventet.

Iphone-salget er imidlertid noe dårligere enn forventet – 41,3 mot 41,79 millioner. Snittprisen på telefonene var på 724 dollar, over forventet pris på 693. Den mest populære telefonen dette kvartalet var iPhone X.

Styrer unna handelskrigen

Markedet var på forhånd spent på hvordan selskapet ville gjøre det på det kinesiske markedet med handelskrigen durende i bakgrunnen. Apple virker imidlertid å ha sluppet unna de verste effektene, skriver CNBC.

Selskapet dro inn 9,6 milliarder dollar fra salg i fastlands-Kina, som er opp fra 8 milliarder i tilsvarende kvartal i 2017. Dette er en økning på 19 prosent det siste året.

Blandede resultater for techgigantene

Opptakten til Apples kunngjøring har vært alt annet enn lovende. Mens de såkalte FANG-aksjene: Facebook, Amazon, Netflix og Google (Alphabet) har gitt rekordavkastning det siste året, har den siste måneden ikke sett like lys ut for halvparten av de største teknologigigantene.

Mens handelsgiganten Amazon og Google-eier Alphabet fortsetter den sterke millionveksten, måtte både Facebook og Netflix konstatere aksjefall etter det markedet mente var skuffende kvartalspresentasjoner:

Netflix bommet på brukermålene og falt 12,7 prosent på børsen etter svakere kvartalstall enn ventet.

Facebook-aksjen stupte 19 prosent like etter børsåpning onsdag sist uke. Bakgrunnen var lavere brukervekst og en kommentar fra Facebooks finansdirektør, David Wehner, om at omsetningsveksten ville faller de neste to kvartalene.

Solid vekst

Inntekt fra tjenester som iCloud og App Store er blitt stadig viktigere for Apple, fordi det indikerer hvor godt selskapet klarer å tjene på allerede etablerte brukere, skriver Marketwatch. Kvartalsresultatet havnet på 9,5 milliarder dollar, en økning fra 7,3 milliarder fra i fjor.

Transaksjoner i betalingstjenesten Apple Pay vokser kraftig.

– For å sette den voldsomme veksten i perspektiv; dette kvartalet har vi gjennomført flere totale transaksjoner enn store selskaper som Square og flere mobile transaksjoner enn PayPal, sier Cook.

Apple pleier å lansere nye iPhones i fjerde kvartal. Forventet inntekt for denne perioden kan dermed fungere som en indikator på hvorvidt telefonene havner på markedet dette kvartalet. Selskapet forventer en omsetning på mellom 60 og 62 milliarder dollar i fjerde kvartal, noe høyere enn forventet – 59,5 milliarder. Det sier likevel ikke stort om hvorvidt telefonene blir å se i butikken til høsten.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide Lydplanker
Gråbein anbefaler lydplanker i forskjellige prisklasser.
02:38
Publisert: